Για ακόμα μία χρονιά ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλλονής - Καρκάδου θα αναβιώσεις το έθιμο του Μακαρονά την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου...!

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο, που συναντάται σε όλη την Ελλάδα, από την Πύλο και την Δημητσάνα, μέχρι την Κάρυστο και την Ξάνθη, όπου ένα ομοίωμα ανθρώπου καίγεται στην πλατεία του χωριού και στην συνέχεια ακολουθεί γλέντι.

Ποιος είναι ο Μακαρονάς; 
Είναι εκείνος που έφαγε όλα τα μακαρόνια, έμειναν νηστικοί όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού και γι’ αυτό τον δικάζουν και τον καταδικάζουν σε θάνατο δια της πυράς. Αλλά υπάρχει και μία δεύτερη εκδοχή που λέει ότι έφαγε τόσα πολλά μακαρόνια που έσκασε...! 

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 17:00 (5 το απόγευμα) θα ξεκινήσουμε να κλαίμε τον Μακαρονά μας από το χωρίο της Αετοφωλιάς, θα περάσουμε από το Κάτω Κλείσμα και τον Καρκάδο και θα καταλήξουμε στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Ζαχαρία όπου θα τον κάψουμε...!

Στην συνέχεια ελάτε στην ενοριακή αίθουσα να φάμε την μακαρονάδα μας, να πιούμε κρασί και να το γλεντήσουμε...!

Όλα είναι προσφορά του συλλόγου...!

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το κέφι σας και να έρθετε να αποχαιρετίσουμε την Αποκριά...!

Σας περιμένουμε...!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.