Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 195η επέτειος από την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης Τήνου από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων την περασμένη Κυριακή.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων καθώς και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου π. Γεωργίου Φανερού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας, μέσω της Λ. Αλεξάνδρας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, πλήθους κόσμου, μελών και φίλων της Αδελφότητας, οι οποίοι έδωσαν παρόν, παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής προς τιμήν τον ευεργέτη της Αδελφότητας κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, στον οποίο προσφέρθηκε ως δώρο μαρμάρινη εικόνα του Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην κατάμεστη αίθουσα της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, και μετά την προσφώνηση του Προέδρου Μανώλη Σκαρή χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β’, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διδάκτωρ Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Κολλάρος.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος, ο Έπαρχος Τήνου Ιωάννης Γιαγιάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου Ευγενία Αλοιμόνου, ο πρώην Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών π. Νικόλαος, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Αλέξανδρος Λαγουρός, ο Λιμενάρχης Τήνου Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τήνου Εμμανουήλ Σώχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τήνου Κωνσταντίνος Βιδάλης και Γεώργιος Ζάρπας, ο κ. Διαμαντάκης μέλος της Δ.Ε του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου, οι πολιτευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Γιώργος Χριστόπουλος και Χρήστος Πολατσίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, οι κύριοι Ιάκωβος και Λάζαρος Ρήγος καθώς και εκπρόσωποι πολλών Τηνιακών Συλλόγων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.