Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β' εορτάσθηκε η Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στο χωρίον Κτικάδος όπου φυλάσσεται και η περιώνυμος Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης "Μεγαλομάτας".

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας "Μεγαλομάτας" υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και Εφημερίων του νησιού και με τη συμμετοχή του Εφημερίου Ρ/Καθολικών του χωριού, του Επάρχου Τήνου, της κυρίας Αντιδημάρχου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, του Προέδρου της τοπικής κοινότητος Κτικάδου, των κυρίων Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και ευσεβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο διά την ανέγερση της Ενοριακής αιθούσης καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.