Ο εδώ και 40 μέρες Δήμαρχος Τήνου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε μέγα ατόπημα. Απαντώντας στον κ. Παναγιώτη Κροντηρά, τον οποίο είχε συκοφαντήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου, τον προκάλεσε να αναφέρει αν δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, καταδικάστηκε σε ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων και ότι όφειλε να το έχει θέσει υπόψη του ΔΣ, χωρίς βεβαίως να τολμήσει να με κατονομάσει. Βιάζεται πολύ ο κ. Δήμαρχος, καίτοι δικηγόρος. Η έκπτωση αιρετού επέρχεται από το αμετάκλητο της απόφασης, όπως ώφειλε να γνωρίζει.

Επίσης ξεχνά ότι πρώτος εγώ ενημέρωσα τον Τηνιακό λαό με την έναρξη αυτής της δικαστικής υπόθεσης, που αφορά τις δηλώσεις μου του πόθεν έσχες, που από αμέλεια δεν υπέβαλα ορθά. Ποιο ήταν το σφάλμα μου;

Δεν συμπεριέλαβα στις δύο δηλώσεις μου, τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, της εταιρείας μου, της οικογένειάς μου και της πατρικής οικογένειας της συζύγου μου, ενώ είχα δηλώσει ό,τι άλλο είχα στην ιδιοκτησία μου (ακίνητα, αυτοκίνητα, κλπ). Επίσης, η όποια παράλειψή μου είχε σχέση καθαρά με την ιδιωτική μου περιουσία και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο.

Δεν έχω να κρύψω τίποτα και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, ούτε και την έκπτωση ή την παραίτηση. Δεν έχω εμμονή με τις «καρέκλες» και θα υποστώ, αν πρέπει και όταν πρέπει, τις όποιες συνέπειες. Το Εφετείο μείωσε την πρωτόδικη ποινή, όμως πράγματι επέβαλε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, για ένα έτος. Μένει να γραφεί η απόφαση, να δημοσιευτεί και να δω πώς θα πράξω.

Υπομονή λοιπόν κ. Δήμαρχε. Και επειδή επικαλείστε συνεχώς τον αείμνηστο προκάτοχό σας, του οποίου διατείνεστε ότι συνεχίζετε την πορεία, σας πληροφορώ (εγώ που υπήρξα πολιτικός αντίπαλός του) ότι σε ανάλογη πολιτική κατινιά, ο Σίμος Ορφανός δεν θα προσέφευγε ποτέ.

Αντώνης Ξενόπουλος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.