Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, στους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων και στο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έστειλε ο Έπαρχος Τήνου με θέμα την απόσπαση υπαλλήλου που φέρνει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή. 

Όπως σας έγινε γνωστό με το β' σχετικό η πλέον υποστελεχομένη Περιφέρεια της Ελλάδος είναι η πολυνησιακή του Νοτίου Αιγαίου και θα μπορούσα βάσιμα να προσθέσω και ότι η πλέον υποστελεχομένη Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδος είναι αυτή της Τήνου αφού αυτή τη στιγμή μαζί με τον αποσπασμένο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου υπηρετούν τρεις (3) υπάλληλοι εκ των οποίων οι δύο (2) α) Γεωπόνος και β) Διοικητικός, Γραμματέας Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τα νησιά Άνδρου - Τήνου και Μυκόνου και παράλληλα καθήκοντα στο τμ. Εμπορίου, οι οποίοι υπάλληλοι έχουν και χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία για να συνταξιοδοτηθούν εντός ολίγου. 

Δύο (2) υπάλληλοι της Υπηρεσίας Μεταφορών και Συγκοινωνιών απουσιάζουν : Μια (1) με απόσπαση στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και δεύτερη (2) με άδεια  ανατροφής τέκνου. 

Η απόσπαση επομένων του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου εκτός τους τεράστιου προβλήματος στη λειτουργία της Τεχνικής υπηρεσίας που είναι προϊστάμενος και μοναδικός αφού πολλές εκκρεμείς υποθέσεις θα μείνουν αδιεκπεραίωτες, θα δημιουργηθεί επίσης πρόβλημα ιδίως στους με πολλά προβλήματα επαρχιακούς δρόμους αλλά και στις Υπηρεσίες Ανάπτυξης, Πολιτικής Προστασίας, Γραφείο Επάρχου, Πρωτοκόλληση εγγράφων και τεράστιο εν κατακλείδι πρόβλημα αφού δεν υπάρχουν άτομα να το αντικαταστήσουν στις διάφορες Επιτροπές που είναι τοποθετημένος, θα υπάρξει δε πρόβλημα παρουσίας υπαλλήλου στο ισόγειο χώρο του κτηρίου που στεγάζεται και το γραφείο του. 

Επίσης, σας ρωτώ, τι θα γίνει με την λειτουργία του προβλεπόμενου από το Ν/. 4495/2017 ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Τήνου που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς την ειδικότητα Μηχανολόγου - Μηχανικού. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών νομίζουμε ότι θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της Νησιωτικότητας η οποία, αν υλοποιηθεί η απόσπαση αυτή, βάναυσα παραβιάζεται ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση εως ότου υπάρξει δυνατότητα να συμπληρωθεί με προσωπικό η Περιφερειακή Ενότητας Τήνου. 

Ο Επαρχος Τήνου
Ιωάννης Γιαγιάς 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.