Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, έγινε η εορτή της κοπής της πίτας για το 2018. Κατάμεστη η αίθουσα του 2ου ορόφου του Μεγάρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων με συγχωριανούς και φίλους του Μουντάδου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Μανώλης Σώχος Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Παντελής Αρμάος δημοτικός σύμβουλος, o Μανώλης Σκαρής πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Ιάκωβος Ρήγος Κοσμήτωρ της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο Ιωάννης Γκερέκος πρόεδρος Εταιρίας Τηνιακών Μελετών, ο Ματθαίος Ποτήρης πρόεδρος Καρυάς, ο Μάρκος Αλβέρτης Α΄ Αντιπρόεδρος των Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Φαλαταδιανών, ο Κοντονικολάου Μιχάλης Έφορος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Βεναρδάδου Τήνου, ο Βασίλειος Κολλάρος διδάκτωρ ιστορίας και διευθυντής του ΙΝΕΡΠΟΣΡΤ, ο Ιωάννης Παπαδημητρίου πρώην πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, η Σοφία Νικολαΐδου γενική γραμματέας του «αδελφοποιημένου» συλλόγου Αμπελιωνιτών Μεσσηνίας και ο Γιάννης Σιώτος επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Τριποτάμου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανέβηκαν στο βήμα για να μας δώσουν τις ευχές τους. Κοπή της πίτας

Η χορωδία του Μουντάδου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Μιλτιάδη Μπαλή, έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ τον πλακούντα ευλόγησε ο πατήρ Πορφύριος Πλυτάς, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και ειρήνη σ’ όλους τους παρευρισκομένους και στις οικογένειές τους.

Ο Πρόεδρος, στο σύντομο λόγο του ευχήθηκε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία, ευτυχία, υπομονή και αισιοδοξία στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας και ο καθένας από εμάς. …

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Σε αυτήν την κρίση αξιών που διέπει τις ημέρες μας μπορούμε όλοι αλληλέγγυοι να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Ας κάνουμε την αρχή. Το νέος έτος 2018 να είναι ευλογημένο, ειρηνικό και δημιουργικό.

Καλή χρονιά!» .
Διαβάστηκαν οι ευχές που έστειλε ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο ιερέας του χωριού μας. Τηλεφωνικά έστειλαν τις ευχές τους στον Πρόεδρο, όπως και ανέφερε, ο Γιάννης Γιαγιάς, Έπαρχος Τήνου και ο Ευάγγελος Κρητικός, τακτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για αυτούς που έφυγαν από κοντά μας το 2017 και αρχές 2018: τον Δήμαρχο μας Σίμο Ορφανό και τους Μουνταδιανούς: Άννα Πλυτά-Δρακοπούλου, Πέτρος Πλυτάς, Παύλος Καλαϊτζίδης, Δέσποινα Καλιτσουνάκη, Παναγιώτης Πλυτάς, Ζαχαρούλα Γιαγιά – Καλαϊτζίδη, Νικηφόρος Πλυτάς και Δημήτριος Γκύζης Τιμήθηκαν με αναμνηστικό δώρο τα Μουνταδιανά παιδιά μας, που φέτος εισήχθησαν στις Πανεπιστημιακές Σχολές: ο Μιχάλης Σιγάλας του Νικολάου και της Βασιλικής, ΤΕΙ Αργοστολίου – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και Σιώτης Κωνσταντίνος του Ιωάννου και της Αικατερίνης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η Ειρήνη Σιώτη, μέλος του Δ.Σ. παρουσίασε και σχολίασε τα σπουδαιότερα πεπραγμένα του 2017:

1. 19 Φεβρουαρίου 2017: Μεσημεριανή συνάντηση σε ταβέρνα στην Πλάκα.
2. 24 Μαρτίου 2017: Δ΄ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας με τον π. Ανάργυρο Σιγάλα και μετά «νηστίσιμη» συνάντηση στην αίθουσα του Ναού.
3. 18 Απριλίου 2017: Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Γύρλας Τήνου και μετά πασχαλινό γεύμα στην αίθουσα.
4. 21 Μαΐου 2017: Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, ψηλά στην Αργυρούπολη. Μετά, για να θυμηθούμε το «μαράντισμα», καθίσαμε πέριξ του Ναού και απολαύσαμε ό,τι είχε φέρει ο καθένας.
5. Αρχές Ιουνίου: Ο Δήμος Τήνου εκτελεί σημαντικά έργα στο χωριό.
6. 24 Ιουνίου 2017: Το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου στο χωριό.
7. 22 Ιουλίου 2017: Ο Γάλλος καλλιτέχνης L’Atlas «ζωγραφίζει» στο Μουντάδο.
8. 22 Ιουλίου 2017: Εγκαίνια και έναρξη της δεύτερης Biennale στο Μουντάδο με θέμα «Λαβύρινθος».
9. 23 Ιουλίου 2017: Προσκύνηση της Αγίας Εικόνας της Παναγίας στο «Κάθισμα της Παναγίας».
10. 18 Αυγούστου 2017. Η ομάδα νεολαίας μας διοργάνωσε, για τρίτη φορά, νησιώτικο γλέντι στην πλατεία του Πηγαδιού, με ζωντανή μουσική και χορό μέχρι το πρωί, αφού, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η αφίσα μας, «… στο Μουντάδο αργεί να ξημερώσει ...».
11. Γκζι Καφέ στο Μουντάδο: Και το 2017 αρκετές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του χωριού.
12. 7 Οκτωβρίου 2017: Επίσκεψη 160 ατόμων από τη Χάλκη Κωνσταντινουπόλεως στο χωριό μας.
13. 21 Οκτωβρίου 2017. Εκδρομή στον Ορχομενό και στη Λειβαδιά.
14. Μηνιαίες συναντήσεις κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα σε κάποιο στέκι της Αθήνας και στο Τηνιακό Καφενείο.
15. Έκδοση ημερολογίου 2018: ένα πολυτελές κόσμημα για τη Τήνο με ανέκδοτους πίνακες ζωγραφικής του Εμμανουήλ Λαμπάκη.
16. Στην ομάδα του Facebook «Μουντάδος Τήνου» έχουν εγγραφεί 687 μέλη.

Ο Ταμίας Γεώργιος Σιγάλας διάβασε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2017 και ο Ραφαήλ Περιβολαράκης, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, διάβασε την σχετική έκθεση πεπραγμένων.

Μοιράστηκε έντυπο με αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων 2018 και έγινε αναφορά στις σπουδαιότερες.

Εκλογές για νέο Δ.Σ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού έγιναν εκλογές για νέο Δ.Σ. και Εξελεγκτική Επιτροπή για την τριετία 2018-2019- 2020.

Εξελέγησαν για το Δ.Σ., αλφαβητικά οι: Βιδάλη Λουκία του Πέτρου, Γεροντής Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Σιγάλας Γεώργιος του Μάριου, Σιγάλας Ηλίας του Αντωνίου, Σιγάλας Μάρκος του Ανδρέα, Σιγάλας Χαράλαμπος του Αθανασίου και Σιώτη Ειρήνη του Ιωάννη. Για την εξελεγκτική επιτροπή οι: Παυλάκης Μάρκος του Ευαγγέλου, Περιβολαράκης Ραφαήλ του Νικολάου και Περιβολαράκης Σωτήρης του Νικολάου. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα προκύψει σε συνεδρίαση του την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 στο κτίριο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν στο Τηνιακό καφενείο πίτα, μεζεδοποικιλίες, τηνιακή λούζα- λουκάνικο, κρασί, και ρακί.

Και του χρόνου!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.