Επιστολή παραίτησης έστειλε ο κος Ευάγγελος Κορνάρος στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου. Η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ύστερα από την τιμητική πρόταση του αειμνήστου Δημάρχου μας Σίμου Ορφανού και με την υπ, αριθμ. 184/2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου μου ανατέθηκε η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου την οποία μέχρι και σήμερα κατέχω.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορώ να το χαρακτηρίσω ένα μικρό Δήμο με αρκετές υποχρεώσεις με τη δυσκολία αρμοδιοτήτων στα δύο νησιά , την Άνδρο όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα καθημερινής επίβλεψης και την Τήνο.

Οι κύριοι λιμένες είναι, όπως καταλαβαίνετε, υψίστης σημασίας χώροι ευθύνης αφού αποτελούν την πρώτη επαφή και εικόνα του κάθε επισκέπτη των νησιών μας. Ιδιαίτερα στην Τήνο ο κύριος λιμένας μας είναι και ο κύριος αστικός αλλά και οδικός ιστός της πόλης με αποτέλεσμα την συνεχή κίνηση ανθρώπων και οχημάτων.
Κύριοι συνάδελφοι,

από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα σε αυτή τη θέση έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου με καθημερινή παρουσία στην υπηρεσία και με αρκετή προσωπική εργασία καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας. Το τηλέφωνο μου δεν ήταν ποτέ κλειστό και προσπαθούσα να δώσω λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε ό,τι ώρα και να ήταν.

Η πολιτική που χάραξα και ο τρόπος διοίκησης ίσως να μην άρεσαν σε κάποιους ή στους περισσότερους, μπορώ να πω, συμπολίτες μας αλλά και συναδέλφους γιατί είχαν μάθει να βλέπουν το λιμενικό ταμείο σαν έναν εργολάβο ελαιοχρωματισμών και προμηθειών. Φυσικά λάθη έκανα και εγώ ως άνθρωπος. Όμως πάντα ήμουνα ανοικτός σε όλους και άκουγα και τις προτάσεις αλλά και τις παρατηρήσεις.

Αυτό που ακόμα και σήμερα ακούγεται πολύ έντονα και δυστυχώς από όλους τους αιρετούς είναι ότι το λιμενικό ταμείο έχει το χρήμα. Ναι κύριοι συνάδελφοι το λιμενικό ταμείο αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει στις τράπεζες το ποσό των 4.313.000 € ποσό που χονδρικά αναλογεί το 65% στην Τήνο, δηλαδή 2.803.000 € και το 35% στην Άνδρο δηλαδή 1.510.000 €. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει του ποσοστού εσόδων που αποδίδει κάθε νησί στα ταμεία μας. Τα ποσά αυτά είναι ψίχουλα όταν κατορθώσουμε, και είμαστε αρκετά κοντά, να εκτελούμε έργα. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η Μελέτη του Master Plan και η εκτέλεση του έργου της παιδικής χαράς κοστίζουν χονδρικά 500.000 € και η επισκευή ύφαλων έξαλλλων του λιμένα Τήνου 350.000 € ενώ η εκβάνθυση εσωτερικού Λιμένα Τήνου και Λιμένα Γαυρίου 1,400,0000 € περίπου.

Από την πρώτη ημέρα της δικής μου διοίκησης μέλημά μας ήταν, πέρα από τα καθημερινά προβλήματα, να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα λιμάνια μας μικρά και μεγάλα και πως θα ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα την οποία διέκρινα.

Οι πρώτες μου λοιπόν εντολές ήταν να δρομολογήσουμε το διαγωνισμό της Μελέτης Πλαισίου Ανάπτυξης Λιμένα Τήνου, το Master Plan όπως θα το έχετε ακούσει και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για όλα τα λιμάνια. Οι δύο αυτές μελέτες είναι το “κλειδί” για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε έργο στα λιμάνια μας.

Για το “Master Plan” ο διαγωνισμός έχει γίνει από το Υπουργείο Υποδομών με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου και είμαστε στη φάση ανάδειξης αναδόχου,η δε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Λιμένα της Τήνου έχει εγκριθεί από το αρμόδιο τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αγαίου και από Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 αρχίζει η περίοδος διαβούλευσης η οποία λήγει στις 17 Μαρτίου 2018. Μετά τη διαβούλευση θα πάρουμε την οριστική έγκριση της Μελέτης και θα ανοίξει ο δρόμος των βελτιωτικών έργων στο Λιμένα Τήνου.

Κύριοι συνάδελφοι, θεώρησα υποχρέωσή μου για αυτό το σχετικά μικρό πρόλογο για να καταλήξω στο κυρίως θέμα της επιστολής μου.

Έπειτα από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του αειμνήστου Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού η δημοτική μας παράταξη, όπως όλοι γνωρίζετε, εξέλεξε ομόφωνα νέο Δήμαρχο Τήνου τον κ. Ιωάννη Σιώτο. Την ημέρα της εκλογής προσωπικά δήλωσα ότι για λόγους ενότητας δεν θα ήμουν υποψήφιος αν και πολλοί συντοπίτες μας με παρότρυναν.

Ο Δήμαρχος λοιπόν στο πλαίσιο γενικού ανασχηματισμού αρμοδιοτήτων μου ζήτησε να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Ακολουθώντας τη γραμμή ενότητας που εγώ ο ίδιος χάραξα , αν και όπως είπα και την ημέρα της εκλογής του νέου Δημάρχου ενότητα δεν υπάρχει και δεν αναφέρομαι σήμερα μόνο για το θέμα των εκλογών του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου αλλά και το πως καθοδηγούνται συμπεριφορές υποβάθμισης του προσώπου μου, υποβάλλω, στη διάθεση του σώματος, την παραίτησή μου.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που συνεργάστηκαν μαζί μου αυτά τα τρία χρόνια, κυρίως τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου αλλά και του Δήμου Τήνου και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την Τήνο και την Άνδρο.

Με τιμή

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΚΟΡΝΑΡΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.