Επιστολή προς ενημέρωση των Τηνίων στέλνει μέσα από το Τήνος Today, ο κος Τριανταφύλλου για την όπως αναφέρει “κατ' εντολήν" παύση της εθελοντικής του προσφοράς στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Τον Οκτώβριο του 2010, ύστερα από αίτησή μου και με ενέργειες του τότε Δημάρχου Τήνου κ. Π. Κροντηρά, με βάση την υπ’ αρ. πρωτ. ΔΑΑΔ 23991/20981/14.10.2010 απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου (η οποία κοινοποιήθηκε στο ΚΥ Τήνου) και το υπ’ αρ. 09/29.9.2010 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Σύρου, μου δίνεται το δικαίωμα εθελοντικής παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο ΚΥ Τήνου.

Έκτοτε, όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, έρχομαι κάθε μήνα (συνήθως το τελευταίο Σάββατο), με δικά μου έξοδα μετακίνησης και παρέχω τις ιατρικές μου υπηρεσίες σε όσους ανθρώπους του νησιού έχουν ανάγκη, χωρίς καμμία προσωπική αμοιβή.Επιπροσθέτως αναφέρω, ότι για τις υπηρεσίες μου αυτές, δεν με πληρώνει καμια μη κυβερνητική οργάνωση ή άλλος φορέας, διότι δεν ανήκω πουθενά.

Σε κάθε μηνιαία επίσκεψή μου, εξετάζω περισσότερους από 30 ανθρώπους (υπάρχουν καταστάσεις, σε τετράδιο του ΚΥ, με τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους). Σημειωτέον ότι, τον τελευταίο χρόνο άρχισαν να έρχονται κάθε μήνα και 4-5 ασθενείς για εξέταση από τη Σύρο…

Το ότι έρχονται στο ΚΥ επί τόσα χρόνια, τόσοι άνθρωποι για να τους προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες, προσωπικά με τιμά ιδιαίτερα, λαμβανομένου, μάλιστα, υπ’ όψιν του γεγονότος ότι η προσφορά μου αυτή ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό, μιας και δεν έχω πρόσβαση σε κανένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός ότι έρχεται κάποιος νευρολόγος στο νησί και εξετάζει εθελοντικά, το ‘μαθε (και το μαθαίνει) ο ένας απ’ τον άλλον…

Η ανταμοιβή μου για ό,τι προσφέρω, είναι η καλή κουβέντα των ανθρώπων που εξετάζω και των συνοδών τους, το ευχαριστώ τους, το βλέμμα τους, το χαμόγελό τους.

Ωστόσο, διαχρονικά, έχω βιώσει κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις στο χώρο του ΚΥ, τις οποίες οφείλω να σας αναφέρω.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2011, γιατρός με έβγαλε από το γραφείο στο οποίο εξέταζα (επειδή ουδέποτε προβλεπόταν από το ΚΥ κάποιο γραφείο για μένα, εξέταζα σε όποιο δωμάτιο εύρισκα ανοικτό, κοινώς ξεκλείδωτο), επειδή ήταν …δικό του! Αφού απέστειλα επιστολή σχετικά με το περιστατικό στο ΔΣ του Κ. Υγείας, η Διοικούσα Επιτροπή μου απάντησε (αρ. πρ. 12/5.1.2012) ότι ερεύνησε το θέμα και αποφάσισε στο εξής να εξετάζω τους ασθενείς στο γραφείο συγκεκριμένης γιατρού (η οποία μάλιστα μου έδωσε το κλειδί της) πράγμα το οποίο έκανα, μέχρι που και αυτή η γιατρός (δεν ήταν, σίγουρα, η ευγενής κ. Ρόμπε), ένα πρωϊνό, μου ζήτησε να βγω απ’ το γραφείο της για να εξετάσει κάποιον δικό της ασθενή κι όταν τελειώσει, να ξαναμπώ να συνεχίσω! Δεν αντέδρασα, ούτε έδωσα συνέχεια. Άλλωστε, δεν είχε κανένα νόημα. Έκτοτε, εξετάζω σε όποιο δωμάτιο βρίσκω διαθέσιμο, με ξηλωμένες ή όχι κουρτίνες, με καρέκλες μισοσπασμένες ή ακέραιες, αρκεί να μην είναι κλειδωμένο και να μην ανήκει σε κάποιον...

Τον Απρίλιο του 2015, υπάλληλος του Κέντρου Υγείας με κάλεσε στο τηλέφωνο (μάλιστα κατά τρόπο ανάρμοστο) για να με εγκαλέσει επειδή χρησιμοποίησα “χαρτί” του Κ. Υγείας [ποιός είμαι, που το βρήκα και με ποιό δικαίωμα το χρησιμοποίησα (!!!)] για να γράψω γνωμάτευση για την πάθηση κάποιου ασθενούς…

Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω, ήταν, με επιστολή μου, να αναφέρω το περιστατικό στον τότε Δήμαρχο, ζητώντας του να μου απαντήσει εάν ο Δήμος Τήνου επιθυμεί τη συνέχιση της προσφοράς των ιατρικών μου υπηρεσιών στους κατοίκους του νησιού ή όχι. Η επιστολή με αρ. πρωτ. 5109/08.05.2015 που έλαβα από τον αείμνηστο Σίμο Ορφανό ήταν τιμητική για το πρόσωπό μου και έτσι συνέχισα τις υπηρεσίες μου.

Επ’ ευκαιρία, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι είμαι Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, γεγονός που ενδεχομένως κάτι μπορεί να σημαίνει σχετικά με την αξιοπιστία και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχω.

Κλείνοντας, για να έχετε πλήρη εικόνα, σας επισυνάπτω το κείμενο του e-mail το οποίο έλαβα την 09 Φεβρουαρίου 2018, με το οποίο ...αι αρχαί του Κέντρου Υγείας ύστερα από τόσα χρόνια εθελοντικής μου εργασίας και μάλιστα σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με απέπεμψαν (αιδώς Αργείοι!):

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ 

Τήνος 09.02.2018 
Αρ. Πρ 140 
«Σεβαστέ κ. Τριανταφύλλου, 

Δεδομένου ότι δεν ανήκετε πλέον στη δύναμη του ιατρικού προσωπικού του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορείτε πλέον να εξετάζετε ασθενείς στους χώρους του ΚΥ Τήνου. Σας ευχαριστούμε για τη μακροχρόνια προσφορά σας στους ασθενείς της Τήνου.

Η Συντονίστρια ΕΔ       Η Πρόεδρος της ΔΕ 

Ε. Μπαλταρέτσου         Β. Γαβριελάτου


Υστερόγραφο

1. Δεν θα έπρεπε την απόφαση για την αποπομπή μου να την έχει λάβει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, ως προϊσταμένη Αρχή (όπως έγινε και με την έγκριση της εθελοντικής παροχής των υπηρεσιών μου, η οποία απλώς κοινοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας) και όχι η Πρόεδρος ΔΕ του Κέντρου Υγείας; Δεν πρόκειται για υπέρβαση ιεραρχίας;

2. Η πληροφορία ότι «ο ...σεβαστός κ. Τριανταφύλλου δεν ανήκει πλέον στη δύναμη του ιατρικού προσωπικού του Αρεταίειου Νοσοκομείου» είναι λανθασμένη. Γιατρός του Αιγινήτειου Νοσοκομείου ήμουν, όλα μου τα χρόνια.

Επί της ουσίας:

Τελικά, το γιατί κάποιοι στο ΚΥ μου συμπεριφέρθηκαν, διαχρονικά, μ’ αυτόν τον τρόπο, παρότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω, το έχω πλέον αντιληφθεί πλήρως.

Ο χρόνος, άλλωστε θα το δείξει...

Αθήνα 23.02.2018

Με τιμή,

Ν.Ι. Τριανταφύλλου 
Καθηγητής Νευρολογίας 
Πανεπιστημίου Αθηνών

Σχόλια:

2 comments:

  1. ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ4 Μαρτίου 2018 - 8:48 π.μ.

    Νίκος Κολλάρος Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή!!!!Προφανώς δεν έχουν κάποιον δικό τούς άνθρωπο που τον εξέταζε ο κύριος Τριανταφύλλου Η δεν έχουν πρόβλημα να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα η στην Σύρο!!!!!Περαστικά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ4 Μαρτίου 2018 - 8:48 π.μ.

    Νίκος Κολλάρος Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή!!!!Προφανώς δεν έχουν κάποιον δικό τούς άνθρωπο που τον εξέταζε ο κύριος Τριανταφύλλου Η δεν έχουν πρόβλημα να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα η στην Σύρο!!!!!Περαστικά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.