Για άσκηση επιλεκτικής δημοσιογραφίας αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου κος Ευάγγελος Κορνάρος προς το ενημερωτικό μας site, με αφορμή την είδηση που μεταφέραμε σχετικά με την μικρή έκταση ρύπανσης που παρουσιάστηκε στο λιμάνι της Τήνου

Φίλτατε Ευάγγελε,

την αφορμή για την επιστολή αυτή μου την έδωσε η ανάρτηση που έκανες σήμερα στο site www.tinostoday.gr το οποίο διαχειρίζεσαι, με θέμα “Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Τήνο” και στο οποίο αναφέρεις

“Στο σημείο έγκαιρα έφτασαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπου τοποθέτησαν ένα πλωτό φράγμα και ειδικές απορροφητικές πετσέτες.” χωρίς να αναφέρεις ποια είναι αυτά τα στελέχη. 

Λυπάμαι πολύ αλλά παρατηρώ ότι δυστυχώς ασκείς “Επιλεκτική Δημοσιογραφία” διότι σε αντίστοιχα δημοσιεύματα αναφέρεις τα ονόματα όσων δραστηριοποιούνται. Εκτός και αν τα κείμενα δεν είναι δικά σου αλλά στα δίνουν ή σου δίνουν εντολές ποια ονόματα να αναφέρονται και ποια όχι. Μέχρι και οι φωτογραφίες που έχεις αναρτήσει αντί να απεικονίζουν τους ανθρώπους απεικονίζουν τα αντιρρυπαντικά υλικά

Για να είμαστε λοιπόν σωστοί αναφέρω τα γεγονότα όπως συνέβησαν.

Σήμερα το πρωί η υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου ενημερώθηκε δια μέσου της Αντιδημάρχου κας Λουκριτίας Ανδροβικ-Ρουγγέρη ότι στην παραλία μυρίζει έντονα πετρέλαιο. Αμέσως η κα Ορφανού Άννα υπάλληλος του ΔΛΤΤ-Α έκανε επιθεώρηση των χώρων ευθύνης και διαπίστωσε ότι στην ανατολική λεκάνη του εσωτερικού λιμένα υπήρχε ρύπανση έκτασης περίπου 12-14 τετραγωνικών μέτρων. Η επόμενη κίνηση της κας Ορφανού ήταν να με ειδοποιήσει και να επισκεφτούμε το σημείο μαζί όπου διεπίστωσα και εγώ τη ρύπανση.

Επικοινωνήσαμε με την αντιρρυπαντική εταιρία με την οποία έχει σύμβαση το ΔΛΤΤ-Α και αποφάσισα να τοποθετήσουμε ένα μικρό φράγμα περιμετρικά της ρύπανσης με απορροφητικά “λουκάνικα” και να ρίξουμε εσωτερικά απορροφητικές πετσέτες ώστε να μαζέψουμε το συντομότερο δυνατόν τα προϊοντα που προκάλεσαν τη ρύπανση.

Εκτός από εμένα (όπου εξακολουθώ προς το παρόν να είμαι αρχηγός και υπεύθυνος της αντιρρυπαντικής ομάδας του ΔΛΤΤ-Α) και την κα Ορφανού στο περιστατικό συμμετείχε μέχρι αργά το μεσημέρι (και εκτός ωραρίου) ο υπάλληλος καθαριότητας του ΔΛΤΤ-Α κος Ελευθέριος Φανερός και για λίγη ώρα μας βοήθησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (υπαρχηγός της αντιρρυπαντικής ομάδας, προς το παρόν) κα Ευγενία Αλοιμόνου.

Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Το απόγευμα και πριν δύσει ο ήλιος και μετά από επίσκεψή μου στο χώρο διαπίστωσα ότι είχε απορροφηθεί το σύνολο των αιτίων ρύπανσης και περισυνέλεξα τις τελευταίες αντιρρυπαντικές πετσέτες αλλά για προληπτικούς λόγους παρέμεινε το φράγμα.

Φυσικά το κείμενο αυτό θέλω να δημοσιευτεί αυτούσιο και σε ενημερώνω ότι θα αναρτηθεί από πλευράς μου και στο facebook.

Με τιμή Ευάγγελος Ν. Κορνάρος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.