Ο θίασος του Γυμνασίου Τήνου σε μια παράσταση διπλά ηρωική, για το θέμα και το σκοπό της, σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση « Ο Καραγκιόζης κι ο Αθανάσιος Διάκος».

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής χρηματικής συνεισφοράς υπέρ του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου “Ν. Κόγκος”.

Χρόνια τώρα ο καταφερτζής, ευρηματικός, πλακατζής και κλασσικός «ελληναράς» καραγκιοζάκος, σκαρώνει τα μύρια όσα κάτω από τη μύτη του Πασά, πολεμά τον εχθρό και στήνει αμίμητες φάρσες στον Χατζηαβάτη, τον Μπάρμπα Γιώργο και τον Μορφονιό. Ίσως γιατί όπως είπε ο Τσαρούχης: “Ο Καραγκιόζης είναι ο σίφουνας της αρνήσεως των πάντων”.

Ή όπως πιο γλαφυρά τον περιέγραψε η πένα του Άγγελου Σικελιανού: “Βρίσκεται στη βάση της λαϊκής ψυχής και ζωής και μακάριος όποιος αντικρίζει αυτή την τέχνη με τη σοβαρότητα που της οφείλεται. Μέσα της δεν κατασταλάζει μόνο η λαγαρή θυμοσοφία του λαού μας μπρος στα ανάποδα τον κόσμου, αλλά σκεπάζεται και η πηγαία δύναμη που έχει μέσα του και με την οποία υπερνικά αυτά τα ανάποδα με ψυχισμό ασύγκριτο, ανεβαίνοντας απ' τα σκαλιά της θείας του εξυπνάδας ως τις κορφές τον ηρωισμού.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.