Πέρασαν κάτι περισσότερο από τρία χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις οδηγίες των δανειστών με τη μεγαλύτερη συνέπεια. Ας θυμηθούμε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης για τα οποία οι προκάτοχοι του Τσίπρα δεν υπέγραφαν. Μάλιστα οι ίδιοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να υπογράψουν τα περισσότερα, καθώς ήρθαν μετά το mail Χαρδούβελη ως αποτέλεσμα των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η κυβέρνηση λοιπόν :Δέσμευσε με περιορισμό τις καταθέσεις των Ελλήνων και την κίνηση κεφαλαίων των επιχειρήσεων για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Έφερε νέο αχρείαστο μνημόνιο και νέο δάνειο επίσης αχρείαστο ύψους 85 δις ευρώ. Παρέδωσε στους δανειστές τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις για 99 χρόνια. Καθιέρωσε τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για χρέη 500 ευρώ στο Δημόσιο.

Κατακρεούργησε την έννοια της νησιωτικότητας , καθώς ακρίβυνε η ζωή σε όλα τα νησιά με την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ.

Έκοψε τον κατώτατο μισθό.

Έκοψε τις κύριες συντάξεις μέχρι 30% με εφαρμογή από 01/01/2019.

Σχεδόν εξαφάνισε τις συντάξεις χηρείας και τις επικουρικές συντάξεις.

Κατήργησε το επίδομα για τους ασθενέστερους (ΕΚΑΣ).

Μείωσε δραματικά τα πολυτεκνικά επιδόματα, τα επιδόματα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες και το επίδομα θέρμανσης.

Κατήργησε τις περισσότερες φοροαπαλλαγές .

Αύξησε τους φόρους και τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Αύξησε τις τιμές στα τρόφιμα με την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24%.

Αύξησε τους φόρους στα καύσιμα και τον καφέ.

Αύξησε τις τιμές στο ρεύμα, την κινητή τηλεφωνία και το ίντερνετ.

Αύξησε τα δημόσια έξοδα με συνεχείς προσλήψεις συγγενών και φίλων σε θέσεις μετακλητών, ενώ με νόμο του 2015 προέβλεψε το Δημόσιο να καλύπτει τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο και χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος.

Όλα τα παραπάνω κατορθώματα ακυρώνουν και επί του πρακτέου καθιστούν ανύπαρκτο το κυβερνητικά αφήγημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αναφέρονται στα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργώντας ως πλυντήριο των ευθυνών της γαλάζιας διακυβέρνησης της περιόδου 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στάθηκε η αιτία υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός είπε : «Φως παντού. Φως σε όλα». Φως λοιπόν και στο νόμο 4410 του 2016, που χαρίζει χιλιάδες ευρώ από τη φορολογία των πολιτών στους συνοδούς των υπουργών όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Με αυτόν το νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μένουν στα πανάκριβα ξενοδοχεία που μένουν οι υπουργοί και οι συνοδοί τους, με τον ελληνικό λαό να πληρώνει τις πολυτελείς υπηρεσίες αυτών των ξενοδοχείων σε όλη τη συνοδεία και μάλιστα χωρίς περιορισμό ημερών όπως πριν.

Συχνά ακούμε τον Πρωθυπουργό να κατηγορεί αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο σαράντα χρόνια . Προφανώς αποκρύπτει όλους τους οπορτουνιστές των κομμάτων εξουσίας των περασμένων δεκαετιών που είναι τώρα υπουργοί, βουλευτές και σε κρατικές θέσεις με τη δική του κυβέρνηση. Εκτός κι αν θεωρεί ότι ξεπλύθηκαν στα συντριβάνια έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στήνει μηχανισμό εξολόθρευσης των πολιτικών της αντιπάλων όπως με την υπόθεση Novartis. Όλη η ιστορία βασίζεται σε τρεις ανώνυμους μάρτυρες και σε κανέναν επώνυμο. Ο νόμος είναι σαφέστατος : Αν σε μια υπόθεση έχουμε μόνο προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες και κανέναν επώνυμο, τότε η μαρτυρία τους δε λαμβάνεται καν υπόψιν . Περίεργη εντύπωση προκαλεί επίσης το πώς μπορεί να δημοσιεύονται στον φιλοκυβερνητικό τύπο πριν από καιρό αυτά που κατέθεσαν οι ανώνυμοι μάρτυρες εκ των υστέρων. Όλα αυτά εντάσσονται στη στρατηγική «δολοφονίας χαρακτήρων», όπως είναι ο όρος για την τεχνική αποδόμησης προσώπων στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Μέσα από αυτές τις πρακτικές ελλοχεύει σοβαρά ο κίνδυνος απαξίωσης του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την κατάρρευσή τους. Όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Αναζητούν σωσίβιο στην πόλωση και το διχασμό, όμως στο τέλος βουλιάζουν στη λάσπη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.