Επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο έστειλε ο Σύλλογος Φίλων του Πρασίνου Τήνου με αφορμή την συμμετοχή τους στον καθαρισμό των ακτών, ελαφρύ κλάδεμα των δένδρων των παραλιών της Τήνου, το ασβέστωμα και απεντόμωση των κορμών των δένδρων.

Αγαπητοί μας Φίλοι και Φίλες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», σας εύχεται καλή χρονιά, ευτυχισμένο το νέο έτος και κάθε επιτυχία στις επιχειρήσεις σας.

Ο Σύλλογος ΄΄ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ΄΄, από το 1975 που ιδρύθηκε, βήμα προς βήμα, φύτεψε και μεταμόρφωσε τις άγονες και απρόσιτες παραλίες της Τήνου, σε καταπράσινα και επισκέψιμα τοπία για αναψυχή και κολύμπι.

Το έργο αυτό, έγινε με τη βοήθεια, την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας, όλων των συμπατριωτών μας .

Για την προστασία των αλσυλλίων της παραλιακής ζώνης και την αισθητική βελτίωση των παραλιών και όχι μόνο, κάθε χρόνο, προβαίνει στον καθαρισμό των ακτών, στο ελαφρύ κλάδεμα, το άσπρισμα των κορμών και την απεντόμωση όλων των δένδρων.

Την άνοιξη του 2017 και με τη λογική, ότι οι συμπατριώτες μας, θα ενίσχυαν οικονομικά το Σύλλογο, όπως έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια, για το συγκεκριμένο σκοπό και για να γίνει προπομπός της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας, υλοποίησε το παραπάνω έργο από τα αποθεματικά του Συλλόγου μας, με τη βεβαιότητα ότι θα ενίσχυαν οι επιχειρηματίες το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» εκ των υστέρων.

Με διαδικασίες εξπρές, στις αρχές Μαΐου του 2017, όλες οι παραλίες μας ήταν σε θέση να δεχτούν με απαιτήσεις τους τουρίστες και τους λουόμενους .

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες

Ξοδέψαμε το 2017, για την επιτυχία αυτού του στόχου 6.000€, σε σημείο να μηδενιστεί το ταμείο του Συλλόγου μας, πέραν της προσωπικής καθημερινής εθελοντικής εργασίας μας και τη χρήση των δικών μας οχημάτων και εργαλείων δωρεάν . Ωστόσο οι επιχειρηματίες που μας ενίσχυσαν το 2017, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και το ποσό που συγκεντρώσαμε συνολικά για τον παραπάνω σκοπό δεν ξεπέρασε τα 1000€ .

Δεν εκφράζουμε με την παρούσα επιστολή μας, κανένα παράπονο και καμία πικρία, για τη μη αναγνώριση του έργου του Συλλόγου, που εκφράστηκε όπως τελικά συνέβη με την αφαίμαξη των οικονομικών του Συλλόγου μας, «για ένα έργο που έγινε για την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού αλλά και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των συμπατριωτών μας».

Θέτουμε απλά το πρόβλημα, ότι δηλαδή «για να προγραμματίσουμε και να πραγματοποιήσουμε και φέτος, το 2018, το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, το κλάδεμα και το άσπρισμα των δένδρων», θα πρέπει να τύχουμε μιας γενναίας οικονομικής ενίσχυσης τόσο από τους Συλλόγους σας, όσο και από το καθένα μέλος των Συλλόγων σας, πριν την έναρξη όποιων εργασιών, μέχρι 30 Μαρτίου 2018.

Στην αντίθετη περίπτωση ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τη δαπάνη των 6000€, με ίδια μέσα αυτή τη δραστηριότητα.

Για την ιστορία :

-Οι παραλιακές ζώνες ανήκουν στη κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου, αν θα ξεραθούν ή αν θα καταστραφούν τα δένδρα. Όταν τους ενοχλούμε έχουν την καραμέλα στο στόμα: Εσείς έχετε την Παναγία.

-Ο Δήμος Τήνου διαχρονικά για το συγκεκριμένο έργο μας προσφέρει σε είδος (τους ασβέστες και τα εργαλεία περίπου 1000€) και φροντίζει για την απομάκρυνση των κλαδιών και σκουπιδιών που μαζεύουμε (δεκάδες μεταφορές).

- Το Λιμενικό Ταμείο Τήνου ασχολήθηκε το 2011 και μόνο για μια χρονιά με το θέμα , υποκαθιστώντας το Σύλλογο , εκτελώντας το ίδιο έργο, με εργολαβίες, απευθείας αναθέσεις, καταβάλλοντας πολλαπλάσιο ποσό, έναντι των 6000 ευρώ που εμείς οι εθελοντές καταφέρνουμε και υλοποιούμε κάθε χρόνο, ακόμη και με προσωπικές θυσίες των μελών μας, επειδή αγαπάμε έμπρακτα τον τόπο μας. Το λιμενικό Ταμείο έκτοτε ξέχασε τα δένδρα και τις παραλίες της Τήνου.

Γίνεται φανερό ότι χρειαζόμαστε την άμεση οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών της Τήνου, να αναλάβουμε από κοινού τη δαπάνη, του ποσού των 6000 (έξι χιλιάδες) ευρώ των βασικών εξόδων και την οικονομική στήριξη από οποιονδήποτε συμπατριώτη μας, για να συνεχίσουμε να εκτελούμε αυτό το έργο που αναβαθμίζει τις παραλίες προς όφελος όλων μας.

Περιμένουμε την ανταπόκριση σας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.