Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Γ' Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο εψάλλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη και ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Η εύλαλος σιωπή».

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τους συμμετέχοντες, όλο τον Κλήρο της ιεράς νήσου, τον Έπαρχο Τήνου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Πολιτευτή των Κυκλάδων και τους ευσεβείς Χριστιανούς που συνέρρευσαν από όλο το νησί αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί, των ιεροψαλτών στο δεξιό αναλόγιο υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και των Εφημερίων της Ιεράς Νήσου στο αριστερό αναλόγιο υπό τη διεύθυνση του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Αντωνίου Τζανουλίνου, αποδίδοντας τα μουσικά μέλη κατά τρόπο λιτό και κατανυκτικό.

Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό ενώ διενεμήθη βιβλίον πνευματικού περιεχομένου, το οποίο προσεφέρθη ως ευλογία δαπάναις της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο π. Χρυσόστομος επεσκέφθη το ιερόν ησυχαστήριον του Αγίου Αθανασίου στην περιοχή των Υστερνίων και τέλεσε Τρισάγιο στο μνήμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Ιερωνύμου Α'.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.