Σήμερα -εκτός κάποιου απροόπτου- θα γίνει η προβολή της Τήνου και της δράσης «Σε Αναμονή» που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο νησί. Η ΕΡΤ αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε Αναμονή» είναι το θέμα της εκπομπής Ες αύριον τα σπουδαία, που μεταδίδεται την Τρίτη 10 Απριλίου 2018 και ώρα 21:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η δράση «Σε Αναμονή» άρχισε τον Νοέμβριο του 2015 με σκοπό να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Πάνω από 1.200 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα έχουν προσφέρει σε ανθρώπους που το χρειάζονταν περισσότερα από 60.000 προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν προπληρωθεί και έχουν μπει «Σε Αναμονή» από χιλιάδες συμπολίτες μας που έμαθαν από στόμα σε στόμα για την πρωτοβουλία. Στόχος της ομάδας ήταν και παραμένει η δημιουργία της δράσης σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας.


Διαδικασία: Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιον τρόπο; Προπληρώνοντας ένα καφέ, ένα ψωμί, ένα γάλα, λίγο κρέας, φρούτα και κάθε λογής προϊόντα ή υπηρεσίες για κάποιον συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την εξέλιξη της δράσης σε μια μικροκοινωνία. Βλέπουμε πώς οι άνθρωποι στην Τήνο αγκάλιασαν τη δράση, μέσα από μαρτυρίες κατοίκων του νησιού.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.