Η Αδελφότητα των Τηνίων έχει την χαρά και τη τιμή να σας προσκαλέσει στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου .2018, στο κτήριο της  Αδελφότητας, για το νερό στον 21ο αιώνα από καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Γεώργιο Στουρνάρα.

Οι περισσότεροι πολιτισμοί του κόσμου γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν γύρω από το νερό. Ειδικότερα, στις ακτές της Μεσογείου εμφανίστηκαν οι σημαντικότεροι από αυτούς (Μίνωες, Αρχαίοι Έλληνες, Φοίνικες, Αιγύπτιοι, Άραβες, Ρωμαίοι). Σε αυτούς τους πολιτισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα το νερό κατέχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Δίνει ζωή, επιτρέπει την καλλιέργεια τροφής, τη μεταφορά αγαθών και το εμπόριο και μαζί με όλα αυτά την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων. Αποτυπώνεται στη μυθολογία, στη φιλοσοφία, στη θρησκεία, στα ήθη και έθιμα των λαών, άλλοτε εξυμνείται ως θεότητα και άλλοτε θεωρείται πηγή ζωής και ενέργειας, που χαρίζει δύναμη και καλή υγεία.

Κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και ενώνοντας το παρόν με το παρελθόν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας έχει τη χαρά και τη τιμή να σας προσκαλέσει στην ενδιαφέρουσα επιστημονική ομιλία του συμπατριώτη μας ομότιμου καθηγητή Υδρογεωλογίας ΕΚΠΑ  κ. Γεωργίου Στουρνάρα με θέμα: «Το νερό κατά το 21 ο αιώνα. Η περίπτωση της Τήνου» που θα πραγματοποιηθεί στις 27.04.2018 ημέρα Παρασκευή και 20.00 ώρα στο κτίριο της Αδελφότητας των Τηνίων, Ασημάκη Φωτήλα 40 & Λεωφόρου Αλεξάνδρας, 114 73, Αθήνα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Περιεχόμενα της ομιλίας:  

Εισαγωγή, Γενική Υδατική Θεώρηση, Νερό και Φύση, Απειλές του 21 ου  Αιώνα για το Νερό, Θεώρηση σε Επίπεδο Πλανήτη, Το Αίτιο της Αλμυρότητας των Θαλασσών, Νερό και Άνθρωπος, Ποιοτική Υδατική Υποβάθμιση, Νερό και Πόλεμος (Πόλεμος για το Νερό, το Νερό Όπλο για Πόλεμο, το Νερό Θύμα Πολέμου), Διασυνοριακά Ύδατα, Ιδιωτικοποίηση του Νερού, Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή, Υδατική Θεώρηση σε Επίπεδο Ελλάδας (Υδροσχιζοφρένεια, Υδροηγεμονία Υδροδιπλωματία), Υδατική Διαχείριση και Υδατική Διακυβέρνηση, Η Πραγματικότητα στην Ελλάδα, Η Περίπτωση της Τήνου, Συμπεράσματα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.