Στη "Μαγιόρκα" της Ισπανίας βρίσκεται ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος προκειμένου να παρευρεθεί στο 2ο Smart Island World Congress του κορυφαίου διεθνώς συνεδρίου για τα ευφυή νησιά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Fira de Barcelona και θα διεξαχθεί στις 23 και τις 24 Απριλίου στην Calvià (Μαγιόρκα). Αναμένεται να παρευρεθούν αντιπρόσωποι νησιών από όλον τον κόσμο, 95 ομιλητές και 25 εκθέτες. 

Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων νησιωτικών επικρατειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο οικονομικός ανταγωνισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο τουρισμός θα είναι οι βασικοί στόχοι της δεύτερης διοργάνωσης του Smart Island World Congress (SIWC).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τρεις βασικές θεματικές: ηγεσία νησιών στον τουριστικό κλάδο, οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά στο μέλλον και οι πόροι που διατίθενται στις νησιωτικές επικράτειες. Με άξονα αυτές τις θεματικές, θα υπάρξουν 15 διασκέψεις όπου θα συμμετάσχουν 95 ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ηγέτες νησιών, ειδικοί εμπειρογνώμονες και διευθυντικά στελέχη από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Το Smart Island World Congress, έχει την υποστήριξη της World Bank, του UN-Habitat, του Global Island Partnership και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και θα αξιοποιήσει την διεθνή πείρα που έχει αποκτηθεί από το Smart City Expo World Congress, το οποίο διοργανώνεται από την Fira de Barcelona από το 2011 και αποτελεί την κορυφαία διεθνώς εκδήλωση για τον τομέα των ευφυών πόλεων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.