Κείμενο & Φωτογραφίες: Φραγκίσκα Πούλου

Την Κυριακή (22/04/2018), μετά από το κάλεσμα του βικάριου της Τήνου π. Φραγκίσκου Βιδάλη, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του Θεομητορικού Προσκυνήματος της Παναγίας Της Βρυσιώτισσας…!

Στον καθαρισμό βοήθησαν πολλοί άνθρωποι που για ακόμα μία φορά δείξανε πόσο αγαπάνε τον Ιερό αυτό χώρο…!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τα μικρά παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς τους βοήθησαν και αυτά με τον τρόπο τους…!

Αυτό εύχομαι να συμβεί και στο μέλλον που θα είναι η νέα γενιά η οποία θα συνεχίσει και θα μάθει στα δικά της παιδία να αγαπάνε τον τόπο τους και να κρατάνε τις παραδόσεις τόσο χρόνων…!

Και ας μάθουμε κάτι μικρό για αυτό το προσκύνημα που επισκεπτόμαστε την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, όσοι έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Τήνο…!

Οι ευκάλυπτοι που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του προσκυνήματος φυτεύτηκαν το 1944 από τον 11χρόνο τότε κύριο Ρήγο από τον Άγιο Ρωμανό της Τήνου… Ο κύριος Ρήγος μετά από 74 χρόνια συμβάλει ενεργά στον καθαρισμό του Βρυσιού δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναύλωτη αγάπη του για την Παναγία την Βρυσιώτισσα και τον Ιερό αυτό χώρο…!

Την ίδια εποχή φτιάχτηκε και το υπαίθριο Ιερό όπου τελείται στις μέρες μας η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία…!

Και του χρόνου να είμαστε καλά να καταφέρουμε να ξαναπάμε…!

Η Παναγία να μας έχει όλες και όλους καλά…!
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.