Ξεκίνησε το ταξίδι στον «Ορίζοντα»

Τα Υστέρνια, μαρμαροχώρι, σκαρφαλωμένο στα « Μυροβίγλια », είναι, ένα διαμάντι στο περιδέραιο των χωριών της ενδοχώρας της Τήνου. Από ψηλά αγναντεύει το βαθυγάλαζο Αιγαίο, σε ταξιδεύει στον αλαργινό ορίζοντα και το φως της παράδοσης και της καλλιτεχνίας αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του.

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού, μαρμαροστρωμένος από το 1950, πάντα αναδείκνυε την κοινωνική ζωή των συγχωριανών, στις εκκλησιές, στις πλατείες, στις βεγγέρες, στα παραδοσιακά έθιμα, στο πανηγύρι, στη γιορτή, στο καφενείο, στο μπακάλικο, στο τσαγκαράδικο…

Στο κέντρο του χωριού, σχεδόν ένα αιώνα, το « ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ », του Νικολάου Σώχου υπηρέτησε την αναψυχή των Υστερνιωτών και επισκεπτών, κυρίως, χάριν της φιλοξενίας, της φροντίδας και του ενθουσιασμού, της καλοκάγαθης και με το χαμόγελο στα χείλη κυρά- Σοφίας, ταβερνιάρισσας και φουρνάρισσας των Υστερνίων.

Γλέντια, χοροί, τα πανηγύρια του χωριού, οι έρωτες και αγωνίες κάθε εποχής, το ρεύμα και η τηλεόραση που για πρώτη φορά ήλθαν στο νησί, το Mambo, το Cha-Cha, η Γιάγκα, το ποδοσφαιράκι, το γραμμόφωνο, το παλιό ραδιόφωνο, η ραδιόλα με τα τραγούδια της, το χωριανό κουρείο, οι περίφημοι λουκουμάδες, « στεγάστηκαν » σε αυτό το μαγαζί, αφήνοντας την ικανοποίηση της προσφοράς και δημιουργίας.

Σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται. Την σκυτάλη παρέλαβε ο εγγονός Νίκος Σώχος. Με όραμα και τόλμη δημιούργησε τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ, All Day Bar, νέο, σύγχρονο μαγαζί, όπως απαιτούν οι καιροί, ανακαινίζοντας το παλιό καφενείο, αναδεικνύοντας όλα τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία, με τη μεγάλη του αυλή, που « βλέπει » στο νοτιά και μας χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο, ταξιδεύοντάς μας στον ΟΡΙΖΟΝΤΑ, που ξεπερνά τη Γυάρο, τη Τζια, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σύρο, τη Σίφνο, την Αντίπαρο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Ρήνεια.

Η υπόσχεσή μας: ποιότητα, service, περιβάλλον, καλές τιμές, πανοραμική θέα. Εγγύηση, για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας.Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.