Στην Αθήνα τις ημέρες αυτές (12-15.4.2018) πραγματοποιήθηκε η Π.Η.Ν. και μια μικρή ομάδα δώδεκα νέων ξεκίνησε από το νησί της Τήνου με προορισμό την Αθήνα και συγκεκριμένα την ενορία του Αγ. Ιωάννη στο Ψυχικό.

Το θέμα των εργασιών της Π.Η.Ν. ήταν: «Μη φοβάσαι Μαρία γιατί βρήκες χάρη κοντά στο Θεό». Σε αυτή την συνάντηση παρευρέθηκαν 94 νέοι από όλη την Ελλάδα, όπως, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Αθήνα, Σύρο, Τήνο και Πάρο.

Οι εργασίες της ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωϊ, με τον χωρισμό των επιμέρους ομάδων και πραγματοποίηση του παιχνιδιού γνωριμίας. Αμέσως μετά η κάθε ομάδα πήγε για την εμψύχωση σε διάφορα πάρκα της Αθήνας.

Το μεσημέρι οι ομάδες επέστρεψαν στην ενορία για το μεσημεριανό γεύμα καθώς και για ξεκούραση. Το απόγευμα η κάθε ομάδα επισκέφτηκε διάφορες φιλανθρωπικές ομάδες όπως: το γηροκομείο του Τιμίου Σταυρού, το Ίδρυμα Ανιάτων, τις αδελφές της Μητέρας Τερέζας, την κοινότητα του πάπα Ιωάννη 23ου και το φροντηστήριο των π. Ιησουιτών. Η ημέρα έκλεισε με την βραδινή προσευχή.
Το Σάββατο το πρωϊ οι ομάδες επισκέφτήκαν τον Παρθενώνα και τον Άρειο Πάγο, μνημείο της διάδοσης του Χριστιανισμού στην Αθήνα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου, από τον π. Αλφόνσο. Το απόγευμα συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες, διοργανωμένες από τους εμψυχωτές. Ενώ το βράδυ υπήρξε η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση.

Την Κυριακή το πρωϊ τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον επίσκοπο π. Πέτρο Στεφάνου. Στο τέλος της Λειτουργίας η ενορία του Ψυχικού ήταν εκείνη που προετοίμασε και προσέφερε το μεσημεριανό γεύμα και κηρύχθηκε η λήξη της φετινής Π.Η.Ν.

Αυτή η μικρή ομάδα διαμέσου της Π.Η.Ν. απέκτησε καινούργιες, αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα και φίλους σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπό μας για την πνευματική αλλά και οικονομική στήριξή του.

Ελπίζουμε λοιπόν, του χρόνου να ανταμώσουμε και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί για να βιώσουμε νέες εμπειρίες.

www.kantam.gr


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.