Βρισκόμαστε στο μέσον της 2ης Εβδομάδας Χορού «ΕυρυΤήνια 2018», που θα ολοκληρωθεί με τον Εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Χορού ανήμερα την Κυριακή στις 29 Απριλίου. Το Τμήμα Τήνου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) της UNESCO ευχαριστεί όλους όσους μέχρι τώρα παρακολουθούν τη νέα αυτή δράση στο νησί μας και δεν είναι λίγοι. Η παρουσία σας μας τιμά και μας δυναμώνει.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ακούγοντας τη σιωπή» («Listen to the silence») σε πρώτη πανελλήνια προβολή μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους, στέφθηκε με επιτυχία. Το Φεστιβάλ τίμησε τα ΕυρυΤήνια, τόσο με τη συνεργασία του με το τμήμα όσο και με την παρουσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του κ. Δημήτρη Σπύρου. Συμβολικά δε η επιλογή μιας πρώτης προβολής στην περιφέρεια μέσω των ΕυρυΤηνίων, ενισχύει την περιφέρεια, το έργο της και όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν έξω από τη πρωτεύουσα. Με αυτό τον τιμητικό τρόπο ξεκίνησε η 2η εβδομάδα χορού ΕυρυΤήνια 2018, στην Τήνο.

Η βραδιά της προβολής του εν λόγω πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ, που απέσπασε στην Ελλάδα το βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες», άνοιξε με μία performance από τα παιδιά της χορευτικής ομάδας του Σωματείου «Έχουμε Δικαίωμα» που συστάθηκε με πρωτοβουλία του προσφάτως εκλιπόντος προέδρου Γρηγορίου Κανακάρη, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.
Στη συνέχεια τα ηνία πήρε η εκδήλωση «Ο Σκύλος Κάρλος», σε σύλληψη και ιδέα Γεωργίας Ράπτη, εκδήλωση που στήριξαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Επίσημη καλεσμένη η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Σκαμάγκα. Η εκδήλωση αποτέλεσε μία δυνατή συνάντηση χορού- παραμυθιού μέσα από τα παιδιά του The House of e.t.a. Dance.


Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης σε κλειστή εκδήλωση τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.
Και οι δύο εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο φιλόξενο κτίριο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Τήνου διεθνούς συμβουλίου χορού cid Unesco στα ΕυρυΤήνια 2018.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.