Από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου ξεκίνησε να απλώνεται στο νησί της Τήνου η ανακύκλωση με τους χρωματικούς κάδους να τοποθετούνται στην πόλη του νησιού και να απλώνονται σταδιακά σε όλο νησί.  Η Τήνος αποτελεί πλέον τον 1ο Δήμο στην Ελλάδα που εφαρμόζει στην πράξη τη μέθοδο συλλογής "Διαλογή στην Πηγή" με ξεχωριστούς κάδους για κάθε ανακυκλώσιμο υλικό.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο δήμαρχος Τήνου είχε επισημάνει σε πρόσφατη συνέντευξη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ πως είναι αποφασισμένος "να κινήσει γη και ουρανό", προκειμένου να νικήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο κυκλαδίτικο νησί, τα οποία ανέρχονται σε 5.000 τόνους ετησίως, εξαιτίας της αυξημενης τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Τήνος, με τους 8.000 μόνιμους κατοίκους υποδέχεται ετησίως περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάτι που μετουσιώνει αυτόματα τα θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας στο νησί σε υψηλής προτεραιότητας. 

Η ανακύκλωση του χαρτιού, του γυαλιού, του πλαστικού και των ηλεκτρικών συσκευών γίνεται πλέον καθημερινή μας συνήθεια. Όλες οι συσκευασίες από το σπίτι, τη δουλειά και την επιχείρησή μας τοποθετούνται στους κατάλληλα χρωματισμένους κάδους, προτρέποντας όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού, να συμβάλουν στην καθαριότητα του νησιού", αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Τονίζεται, ότι η προαναφερόμενη διαδικασία ανακύκλωσης, αφορά τη συνεργασία του Δήμου Τήνου, της Κοινσεπ "Καλλονή Κελλιά" και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ).


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.