Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας κάνει ένα μεγάλο αγώνα κάθε χρόνο για την διατήρηση και βελτίωση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Τήνου και γενικότερα των δωρεάν παροχών υγείας στο νησί μας.

Μετά το άγγελμα της εκδημίας του αειμνήστου Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, αποφασίσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε σε μία σημαντική δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Τήνου, η οποία θα γίνει στη μνήμη του Δημάρχου.

Μετά από συνεννοήσεις με τη διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας καταλήξαμε ότι η σημαντική δωρεά προς το Κέντρο Υγείας θα ήταν μία Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου.
Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας προμηθεύεται οξυγόνο σε μπουκάλες. Το ένα πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος της αγοράς του οξυγόνου και ιδιαίτερα της μεταφοράς και το δεύτερο είναι οι καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας και τα προβλήματα της νησιωτικότητας. Πολλές φορές έχει κινδυνεύσει το Κέντρο Υγείας να μείνει χωρίς οξυγόνο, λόγω καθυστερήσεων των εγκρίσεων, λόγω απαγορευτικών, απεργιών των πλοίων κλπ. Κάποιες φορές έχει μείνει χωρίς οξυγόνο και έχει αναγκαστεί να προμηθευτεί από ιδιώτες που είχαν ιατρικό οξυγόνο!

Το κόστος της προμήθειας και της εγκατάστασης το υπολόγισαν οι τεχνικοί περίπου στις 20.000 ευρώ και ξεκινήσαμε τη διαδικασία για να λάβουμε τη σχετική έγκριση από τη ΔΥΠΕ.

Δόθηκε η πολυπόθητη έγκριση και έτσι ξεκινήσαμε τον αγώνα για τη συγκέντρωση των χρημάτων που θα χρειαστούν.

Ήδη έχουν γίνει δωρεές στο Σύλλογό μας στη μνήμη του Σίμου Ορφανού τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για αυτό το σκοπό. Έχουμε προγραμματίσει κάποιες δράσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων και ελπίζουμε στη συνδρομή όλων των συμπατριωτών μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σπουδαίο αυτό έργο και με αυτό να τιμήσουμε ταυτόχρονα και τη μνήμη του Σίμου Ορφανού.

Ο τραπεζικός λογαριασμού του Συλλόγου είναι στην Τράπεζα ALPHA BANK: GR2401406040604002002007545

Εκ μέρους του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.