Ο Περιστεριώνας Τήνου αποτελεί ένα από τα ιστορικά σωματεία του νησιού. Η ιστορία του μεγάλη και «στολισμένη» με τρόπαια και συμμετοχές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, σε τουρνουά και διοργανώσεις. Τι έγινε όμως φέτος και η ομάδα μπάσκετ της Τήνου σάρωσε τα πάντα; Γιατί ο Περιστεριώνας έχει αλλάξει το επίπεδο στο αθλητισμό της Τήνου; 

Πριν το 2015 όπου ο Περιστεριώνας μπήκε στο "Κλειστό Γυμναστήριο Τήνου 1895" η ομάδα μπάσκετ της Τήνου έκανε προπονήσεις, και έδινε τα παιχνίδια της στην ιστορική πλέον έδρα, το ανοιχτό γήπεδο «Νικόλαος Κορνάρος». Οι απαιτήσεις δεν μπορούσαν να είναι οι ίδιες από διοίκηση και τεχνικό επιτελείο, οι αθλητές έχαναν προπονήσεις λόγω καιρού, αγώνες δεν πραγματοποιούταν λόγω αέρα ή ακόμα και αν διεξαγόταν ήθελε αρκετή προσπάθεια ώστε η μπάλα να φτάσει στο «διχτάκι».

Κι όμως, υπό αυτές τις συνθήκες τα τμήματα του Περιστεριώνα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.  Δεν είναι λίγοι οι τίτλοι, δεν είναι λίγες οι ατομικές διακρίσεις των αθλητών, ξέρετε γιατί; Η δίψα του σωματείου ώστε να προάγουν τον αθλητισμό στα παιδιά μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο μεγάλωνε και  επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι αυτοί οι τίτλοι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
Η νεολαία της Τήνου περίμενε χρόνια αυτό το κλειστό. Ένα Γυμναστήριο που πέρασε από πολλά κύματα. Τελικά, πραγματοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα; Τα ξέρετε όλοι. Final Four, χαρές, λύπες, γέλια, δάκρυα και μια ομάδα να μεγαλώνει μέσα απ’ όλα αυτά. Ο Περιστεριώνας  ολοκληρώθηκε με το κλειστό. Ένοιωσε ότι βρήκε αυτό που έλειπε τόσα χρόνια.

Οι αθλητές πραγματοποιούν πλέον προπονήσεις καθημερινά, αγώνες γίνονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις βλ. απαγορευτικό, ενδοεπικοινωνία) και οι αθλητές χτίζονται από την αρχή μέσα σε ένα πιο αθλητικό περιβάλλον.

Ο Περιστεριώνας  και οι αθλητές του χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής στο νέο τους γήπεδο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το καλημέρα ήρθε η διοργάνωση του Final Four Ανδρών, ο Περιστεριώνας μας πήρε την τρίτη θέση (έχασε από τον Πανναξίακο όπου στη συνέχεια έφτασε στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής).
ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ... ΤΙΤΛΟΙ
Από το 2015 μέχρι και σήμερα ο Περιστεριώνας είναι πάντα «παρών» στα μεγάλα ραντεβού. Final Four Ανδρών, Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων.  Όταν γράφαμε πριν λίγα χρόνια ότι δεν θα αργήσει η Τήνος να πανηγυρίσει τίτλο επιβεβαιωθήκαμε... Φέτος, όχι ένα ούτε δύο, αλλά τρεις τίτλους πανηγυρίσαμε.

Τίτλοι αφιερωμένοι στον λαό της Τήνου που από την πρώτη στιγμή γέμισαν το "Τήνια" και το έκαναν ένα πραγματικό «αθλητικό κάστρο» που για να περάσει ομάδα από εκεί πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Τίτλοι αφιερωμένοι στους αφανείς ήρωες της ομάδας που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην σοβαρή προσπάθεια του σωματείου.
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Αν και στο συγκεκριμένο μέρος θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έκταση ας μας συγχωρέσουν. Πρώτος τον λόγο έχει ο ακούραστος εργάτης αυτού του σωματείου, ο άνθρωπος που σε λύπες και χαρές έχει το κεφάλι ψηλά, ο Αντώνης Βιδάλης που από τα «γεννοφάσκια» της ομάδας ήταν εκεί. Αθλητής, προπονητής, πατέρας μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Δίπλα του τα τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης Σιώτης, προπονητής των κορασίδων, αθλητής του ανδρικού τμήματος και γιατί όχι ο συνεχιστής του οράματος που λέγεται Περιστεριώνας.

Αναφορά δεν γίνεται να μην πραγματοποιηθεί στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ομάδας. Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα και καταστάσεις όμως, το κάθε Δ.Σ. έβαζε ένα λιθαράκι μεγαλύτερο ή μικρότερο για να γίνει ο Περιστεριώνας αυτό που είναι τώρα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, για τον χρόνο που διέθεσαν στην ομάδα όσο και για τις ιδέες που πέρασαν μέσα σε αυτήν. 
ΤΟ ΧΡΥΣΟ  2018
Για το τέλος αφήσαμε αυτό που έγινε φέτος. Τρία πρωταθλήματα ένα σε Τήνο, ένα σε Πάρο και ένα σε Σαντορίνη. Μια χρονιά που θα την θυμόμαστε και ευχόμαστε να έχει ανάλογη συνέχεια και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα τρόπαια των Εφήβων, των Κορασίδων και των Παίδων είναι αποτέλεσμα των μεγάλων προσπαθειών και θυσιών που κάνουν τα παιδιά για να κρατάνε την σημαία του Περιστεριώνα και της Τήνου ψηλά.

Η συμμετοχή των Παίδων και των Κορασίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως μάθημα εν΄ όψει της συνέχειας. Το μέλλον της Τήνου στο μπάσκετ είναι εδώ ... Ραντεβού την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ... ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ... ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

Κύριοι και Κυρίες, ο Περιστεριώνας επιτελεί ένα έργο. Ένα έργο πολύ σημαντικό για την κοινωνία της Τήνου. Πρέπει όλοι μας να ενθαρρύνουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται, να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο, να χειροκροτάμε τους αθλητές και να τους ενισχύουμε στον αγώνα που κάνουν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.