Με την αριθμό πρωτ. 19950/30-3-2018 απόφαση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων εγκρίθηκε το νέο πεζοπορικό δίκτυο της Τήνου. Έτσι σε λίγο καιρό το Tinos Trails θα είναι γεγονός. 

Ένας αγώνας μηνών έχει μια καλή έκβαση για το νησί που περιμένει μέσα από την ανάπτυξη του πεζοπορικού δικτύου την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας και κατ' επέκταση την οικονομική ανάπτυξη του νησιού. 


Μέσα από ένα πεζοπορικό δίκτυο που ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, θα ανακαλύψετε ένα αυθεντικό, ανεξερεύνητο νησί των Κυκλάδων, φιλόξενο και εντυπωσιακό όλες τις εποχές του χρόνου!

Τι είναι το Tinos Trails;
Το Τinos Trails είναι το επίσημο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών της Τήνου, το οποίο δημιουργήθηκε, συντηρείται και προβάλλεται από το Δήμο Τήνου.

Η Τήνος
Η Τήνος βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου πελάγους. Έκρυβε για πολλά χρόνια τα μυστικά της, τα οποία την κάνουν μοναδική σε όλο το σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το Tinos Trails, αναδεικνύοντας τα παλιά μονοπάτια, έκανε προσιτά μέσω της πεζοπορίας όλα τα μυστικά του νησιού: την εντυπωσιακή γεωλογία, το μοναδικό σύμπλεγμα των παραδοσιακών χωριών, τα ξακουστά λατομεία μαρμάρου, τη βραβευμένη γαστρονομία και βεβαίως τα ίδια τα μονοπάτια και τις πεζούλες χάρη στα οποία η Τήνος έχει εύλογα χαρακτηριστεί ως «το χειροποίητο νησί»!

Βασικοί κανόνες πεζοπορικής συμπεριφοράς

Πάρτε μόνο αναμνήσεις, αφήστε μόνο αποτυπώματα. Καθώς τα μυρμήγκια και τα μέλη του ζωικού βασιλείου δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον τρόπο να διασπούν το πλαστικό, σας παρακαλούμε να μην αφήνετε σκουπίδια στα μονοπάτια ή γύρω από αυτά. Στους οικισμούς υπάρχουν κάδοι

-Εάν κρυώνετε μην ανάψετε φωτιά! Προσπαθήστε να ζεσταθείτε απλά περπατώντας πιο γρήγορα!
-Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας δεν θα βοηθήσει ούτε εσάς ούτε και τον κίνδυνο πυρκαϊάς!
-Οι ντόπιοι δεν είναι τουριστική ατραξιόν! Εάν θέλετε να τους φωτογραφίσετε ζητήστε το ευγενικά! Ειδικά στην Τήνο, είναι σίγουρο πως θα χαμογελάσουν!
-Εάν συναντήσετε κάποια πόρτα που να κόβει το μονοπάτι, περάστε ελεύθερα. Αφήστε την όπως τη βρήκατε, είτε ανοικτή είτε κλειστή.
-Παρακαλούμε να περπατάτε μόνο σε μονοπάτια.

Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει που για τόσους αιώνες οι άνθρωποι επέλεξαν να περπατούν σε αυτά και όχι αλλού!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.