Για έκτη συνεχή χρονιά  βρίσκονται και φέτος  στην Τήνο οι Αμερικανοί σπουδαστές του  Arcadia University στα πλαίσια του μαθήματος ‘Θαύματα, μυστήρια και παραδόσεις’

Γυρνώντας το νησί, ανακαλύπτουν την ζεστή φιλοξενία, γεύονται τα τοπικά εδέσματα και τις ξεχωριστές τηνιακές γεύσεις καθώς μαθαίνουν από πρώτο χέρι για τον νησιώτικο τρόπο ζωής.

Στόχος του προγράμματος’, όπως εξηγεί η καθηγήτρια του προγράμματος Ιωάννα Σίμου, είναι  να κατανοήσουν οι φοιτητές μας τον πολιτισμικό μας πλούτο μέσα από βιωματικές εμπειρίες και,  ερχόμενοι σε επαφή με το τοπίο, την ιστορία του να βοηθήσουν ώστε οι ποικίλες παραδόσεις μας να ζωντανέψουν.Είναι μεγάλη η χαρά μου όταν χρόνια μετά το ταξίδι μας μαζί,  φοιτητές επιστρέφουν στο νησί ακριβώς επειδή  η εμπειρία  που έζησαν εδώ έχει χαραχτεί στην μνήμη τους. Είμαι ευγνώμων για το θερμό καλωσόρισμα και την ανυστερόβουλη ανταπόκριση όλων στην προσπάθεια μας αυτή’.Η Δρ Ιωάννα Σίμου κατάγεται από τα Υστέρνια. Είναι Υποδιευθυντρια και καθηγήτρια  στο Arcadia University στην Αθήνα, διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Σανγκαη και έχει βραβευτεί για την έρευνα της στην εκπαίδευση σε Ελλάδα, Αγγλία και Ινδία.

Μπορειτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο simosj@arcadia.edu


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.