Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β' και με ευλάβεια και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην ιερά νήσο Τήνο, η εορτή της Ζωοποιού και Αρχιφώτου Τριάδος.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο χωρίο Καρδιανή, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε λιτανεία στα γραφικά στενά σοκάκια του χωριού με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων, των Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Τήνου, του Προέδρου και μελών της Τοπικής Κοινότητος Καρδιανής, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Υστερνίων, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρδιανιωτών «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», εκκλησιαστικών επιτρόπων, ιεροψαλτών και ευσεβών Χριστιανών κατοίκων του χωριού και προσκυνητών από όλο το νησί.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου ευχόμενος εορτίως.

Μετά το πέρας ακολούθησε παραδοσιακή δοχή που προετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού.

Ωσαύτως, εόρτασε και ο Ενοριακός Ιερός Ναός του χωρίου Χατζηράδος, αφιερωμένος και αυτός στην Αγία Τριάδα, ο οποίος πρόσφατα ανακαινίσθηκε εξωτερικά με την ευγενική χορηγία του φιλογενούς Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Νήσου Τήνου πλοιοκτήτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, και με το συντονισμό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Γεωργίου Φανερού και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Ιεράς Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαριστεί τον ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και την ομόζυγό του κ. Μαρίνα και εύχεται να έχουν την ευλογία της Παναγίας Τριάδος.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.