Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η μνήμη της αθλήσεως του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, του νεοφανούς και θαυματουργού στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων και ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Την Κυριάκη 6η Μαΐου το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Άγιο Εφραίμ στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φαλατάδου, γενέτειρα της μακαριστής Γερόντισσας Μακαρίας, κατά κόσμον Μαργαρίτας Δεσύπρη, εις την οποία θαυμαστώς απεκαλύφθησαν τα τίμια και ιερά λείψανα του Αγίου εν τω κατά την Αττικήν όρει των Αμώμων.

Στις ιερές Ακολουθίες ετέθη απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου προς ευλογία, αγιασμό και επιστηριγμό των προσκυνούντων πιστών εντός περιτέχνου λειψανοθήκης, δωρεά οικογενείας Ιωάννου Σπανού του Αντωνίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.