Την δική του απάντηση στο "Κοινο Τηνίων" στέλνει σήμερα μέσω Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, αναφορικά με την τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης (θυμηθείτε την εδώ) για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος Τήνου αναφέρει τ' ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση με εγκαλεί ότι αδίκως τους ενέπλεξα στην καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα που, πέρα από εμένα, απείλησε και κατατρομοκράτησε τους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους και όφειλα να υπερασπιστώ.

Αντί να κάνουν και εκείνοι το ίδιο υπερασπίστηκαν με τις πράξεις τους τους επιτιθέμενους, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρακτική που ακολούθησαν.

Εάν είχα αποδείξεις υποκίνησης της ενέργειας θα τους είχα κατηγορήσει ευθέως ως ηθικούς αυτουργούς και θα τους είχα συμπεριλάβει στη μήνυση που κατέθεσα. Δεν το έπραξα και περιορίστηκα να στιγματίσω τις πολιτικές τους ευθύνες, εφόσον με τις πράξεις τους στην ουσία ενέκριναν πρακτικές που απάδουν του δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας του κράτους και των δικαιΐκων του θεσμών.

Ερωτώ λοιπόν ευθέως και αναμένω μια ευθεία απάντηση:
  • Εγκρίνουν ή καταδικάζουν την επίθεση του Ρουβίκωνα και τις απειλές που εκτόξευσαν προφορικά και γραπτά;
  • Συμφωνούν ή διαφωνούν με την ασκηθείσα έφεση εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ;
  • Συμφωνούν ή διαφωνούν ότι τα αίτια του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν με νομότυπες διαδικασίες χωρίς αποφάσεις λαϊκών δικαστηρίων που καταδικάζουν πρόσωπα πριν καν μάθουν τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος;
Με την ευκαιρία καλώ και τη μείζονα μειοψηφία (ΤΗΝΟΣ-ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ) να προχωρήσει (επιτέλους) σε καταδίκη της συγκεκριμένης πρακτικής που ακολουθήθηκε από το Ρουβίκωνα, διότι χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε τη φήμη του νησιού μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.