Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της ενδοχώρας της Τήνου, τον Κάμπο, με τα στενά σοκάκια, τα κατάλευκα πέτρινα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπιτάκια, τις καμάρες, κάτω από το καμπαναριό της Αγίας Αικατερίνης των Ρώσων, περιτριγυρισμένη από βουκαμβίλιες, δραφιές και πολύχρωμες γλάστρες βρίσκεται η πλατεία του νέου μας χώρου.

Με γνώση και μεράκι φιλοτεχνήσαμε έναν χώρο του οποίου η αισθητική και η διακόσμηση βασίζεται εξολοκλήρου στην παράδοση του τόπου μας. Από τις 9:00 το πρωί ξεκινάμε με φρεσκοκομμένο καφέ, σπιτικές μαρμελάδες, παραδοσιακά παξιμάδια από τον φούρνο του χωριού, φρέσκο ζυμωτό ψωμί, ομελέτες, παραδοσιακές πίτες και διάφορα άλλα που αποτελούσαν και συνιστούν το γνήσιο παραδοσιακό Τηνιακό πρωινό.

Συνεχίζουμε και μέχρι αργά το βράδυ προσφέρουμε παραδοσιακές συνταγές της κατσαρόλας, του τηγανιού και του φούρνου με στόχο να διατηρήσουμε και να προβάλουμε τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από τη χρήση ντόπιων παραγόμενων προϊόντων, λαχανικών, κρασιών και στροφλιάς, τυροκομικών εδεσμάτων καθώς και κρεατικών.

Οι συνταγές μας βασίζονται στην Τηνιακή κουζίνα, τις επιλέξαμε ερευνώντας στις κουζίνες των γιαγιάδων, φέρουν βέβαια και τη δική μας γευστική νότα, τόση όση χρειάζεται για να σας προσφέρουμε ένα φαγητό που να θυμίζει μαμά και Τήνο!

Αποφασίσαμε να μείνουμε στην Τήνο, αγαπάμε τον τόπο μας, τον σεβόμαστε, διαφυλάττουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και επενδύουμε στην ευλογημένη γη της.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.