Το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαΐου ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος Savio Hon Tai Fai επισκέφθηκε τον Ιερό ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην Τήνο.

Τον Αποστολικό Νούντσιο συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς και ο π. Ιωάννης Σκλάβος ο οποίος και εκτελούσε χρέη διερμηνέα.

Στην είσοδο του Ναού υποδέχθηκαν τον Αποστολικό Νούντσιο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Γεώργιος Φανερός, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος και αντιπροωσπέια της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ

Ο Σεβασμιότατος Εισερχόμενος στο Ναό κατευθύνθηκε προς την Εικόνα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας την σπάσθηκε και ζήτησε από τη συνοδεία του να προσευχηθούν απαγγέλλοντας το «Χαίρε Μαρία».

Στη συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου τον υψηλό επισκέπτη και στη συνέχεια ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης εξήγησε πως έγινε η εύρεση της Εικόνας της Παναγίας και πως σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευλαβείς που έρχονται στην Τήνο να προσευχηθούν και να εμπιστευτούν στην Παναγία τις ανησυχίες τους, τα κάθε λογής προβλήματα του αλλά και τις ευχαριστίες ου για τις χάρες που λαβαίνουν από το Θεό με τις ικεσίες της Παναγίας της Ευαγγελίστριας.

Στη συνέχεια ο Αποστολικός Νούνστιος ξεναγήθηκε στους χώρους: της Εύρεσης της Εικόνας της Παναγίας, της Ζωοδόχου πηγής, του Βαπτιστηρίου των βρεφών και του Βαπτιστηρίου των ενηλίκων κατηχουμένων.

Μετά την όλη ξενάγηση στο χώρο των δεξιώσεων της ΠΙΙΕΤ προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα και ανταλλάχθηκαν δώρα μεταξύ της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και του Σεβασμιοτάτου Νουντσίου.

Η όλη επίσκεψη ήταν μία όμορφη αδελφική συνάντηση στον και ιστορικό του ΠΙΙΕΤ όπου η Παναγία χαίρεται να βλέπει αγαπημένους αδελφούς χριστιανούς που ζητούν τις ικεσίες της προς Υιό της Θεό της Ιησού Χριστό «ίνα πάντες εν ώσιν».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.