Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά μικτών ομάδων «FAST FERRIES» στο νησί της Τήνου στις 25-27 Μαΐου. Η Μικτή Κυκλάδων (2004-2005) που απαρτιζόταν από τους 12 καλύτερους αθλητές του Νομού μας έκανε προπονήσεις την Παρασκευή και έδωσε φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της Μικτής Αγοριών Νοτίου Αττικής (2004-2005).
Φοβερή εμπειρία για τους μικρούς αθλητές μας, καθώς αντιμετώπισαν την ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ, της οποίας οι αθλητές της αγωνίζονται σε γνωστές ομάδες.

Η ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ προπονείται και δίνει αγώνες όλη την διάρκεια του χρόνου και φυσικά έχει περισσότερες εμπειρίες από τους αθλητές του νομού μας. Οι αθλητές της ΕΣΚ Κυκλάδων είχαν την τύχη και την ευκαιρία να βρεθούν υπό τις οδηγίες δύο καταξιωμένων προπονητών, του Ανδρέα Μαύρου και Γιώργου Σκόρδου, οι οποίοι εφοδίασαν με χρήσιμα πράγματα και οδηγίες τους νεαρούς αθλητές.Πρέπει να αναφέρουμε και τις δηλώσεις των δύο προπονητών οι οποίοι είπαν τα παρακάτω:

Ανδρέας Μαύρος: Το τουρνουά ξεκίνησε με δυο προπονήσεις των παιδιών των Κυκλάδων, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν όλοι μαζί και έπρεπε να δουλέψουμε στο να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι σε μια μικτή όπως αυτή της Νοτιοανατολικής Αττικής με παιδιά του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου, του Ιωνικού Νίκαιας, κ.λ.π. Μετά το αρχικό μούδιασμα στο ξεκίνημα του πρώτου αγώνα καταφέραμε να έχουμε μια καλή εικόνα. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τους αγώνες επιδεικνύοντας πολύ καλή εικόνα εντός και εκτός γηπέδου. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ προπονείται όλο το χρόνο και παίζει συνέχεια αγώνες όλο το χρόνο. Η φιλοξενία υποδειγματική από τους ανθρώπους της Τήνου!

Γιώργος Σκόρδος: Τα δυο φιλικά παιχνίδια με την μικτή ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ στη Τήνο , ήταν μια σπουδαία ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά της μικτής Κυκλάδων, για να αγωνιστούν με αντίπαλους συνομήλικους αθλητές υψηλού επιπέδου ώστε να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους , ενώ ταυτόχρονα να αναδειχθούν μέσα από τα λάθη οι αδυναμίες και οι ελλείψεις τους.

Με την επιδοκιμασία από εμάς τους προπονητές τους , για τα καλά στοιχεία που κατάφεραν να παρουσιάσουν αλλά και την επισήμανση των λαθών τους και των ελλείψεων στα βασικά του μπάσκετ , θεωρώ πως πέρα από τη χαρά των δυο παιχνιδιών κατανόησαν και το επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας τους , έτσι ώστε με τη δουλειά και την επιμονή τους σε κάθε προπόνηση ομαδική και ατομική να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Περιστεριώνα για την φιλοξενία τους και να ευχηθώ υγεία και πρόοδο στους νεαρούς αθλητές της μικτής .

Τέλος το ΔΣ της ΕΣΚΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του τουρνουά FAST FERRIES.Την εταιρεία FAST FERRIES & τον κ. Τζούμα Δημήτρη για την άμεση δωρεάν χορήγηση των απαιτούμενων εισιτηρίων για την αποστολή της ΕΣΚΑΝΑ.

Τον "δικό μας" πια Κ. Δελώτη Ιωάννη για τα όσα προσέφερε κατά την διεξαγωγή του τουρνουά.

Τους προπονητές Σκόρδο Γιώργο & Μαύρο Ανδρέα για τις υπηρεσίες τους προς την μικτή μας ομάδα

Τον διαιτητή Σαμοθράκη Άγγελο για τις υπηρεσίες του ,που απέδειξε για μία ακόμα φορά την αγάπη του για το άθλημα καθώς & τους κριτές.

Τον Κ. Αλιπράντη Άκη που συνόδευσε τους αθλητές της Νάξου & της Πάρου & τέλος τους παράγοντες του ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι μικτές ομάδες αποτελούν προθάλαμων των Εθνικών ομάδων & θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό που τους αναλογεί. Η ασέβεια που επέδειξαν κάποιοι καταστρατηγώντας ακόμα & την Κυκλαδίτικη φιλοξενία αφού η αποστολή της μικτής μας είχε 12 αθλητές & δύο προπονητές εκτός Τήνου ήταν ίσως το μοναδικό μελανό σημείο του διημέρου

Εμείς αποδείξαμε για μία ακόμα φορά ότι το μπάσκετ στο νομό μας είναι μία οικογένεια!
Όσον αφορά τον τελικό νικητή, στην ουσία είναι όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων. Για το τυπικό της ιστορίας όμως πρέπει να αναφερθεί πως η ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ νίκησε και στους δύο αγώνες την αντίστοιχη της ΕΣΚΚ.26/05 Πρώτος Αγώνας: 8-29, 19-56(ημιχ), 35-69, 51-82(τελ)
Μικτή Κυκλάδων (Μαύρος, Σκόρδος): Λάβδας 4π, Σιγάλας 10π(1), Ζόνγκα 3π, Λιανόπουλος, Αλιπράντης 9 (2), Σειντίνι 8π(1), Ζούμπερης, Φαρούπος 7π(1), Ρηγόπουλος 3π, Καλογέρι, Παλαιολόγος 3π, Μπομποτάς 4π

ΕΣΚΑΝΑ (Ράμμος, Σώχος): Βασιλόπουλος 8π, Ανδρακάκος 9π(1), Γαβαλάς 15π(3), Κωστόπουλος 2π, Βλάσσης 12π, Σπηλιόπουλος 14π(1), Κοπακάκης 4π, Κορκότζελος 4π, Δεραρτινιάν 1π, Ρούσσος 4π, Γιακουμάκης 3π, Τρυφωνίδης 6π

27/5 2ος Αγώνας: 14-21, 27-48(ημιχ), 47-66, 58-82(τελ)
Μικτή Κυκλάδων (Μαύρος, Σκόρδος): Λάβδας 2π, Σιγάλας 7π(1), Ζόνγκα 4π, Λιανόπουλος 2π, Αλιπράντης 10, Σειντίνι 11π(1), Ζούμπερης, Φαρούπος 10π, Ρηγόπουλος 2π, Καλογέρι 6π(2), Παλαιολόγος 2π, Μπομποτάς 2π

ΕΣΚΑΝΑ (Ράμμος, Σώχος): Βασιλόπουλος 4π, Ανδρακάκος 4π, Γαβαλάς 3π(1), Κωστόπουλος 8π, Βλάσσης 16π(2), Σπηλιόπουλος 9π(1), Κοπακάκης 7π(1), Κορκότζελος 12π(1), Δεραρτινιάν 2π, Ρούσσος 10π, Γιακουμάκης 4π, Τρυφωνίδης 4π

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς αθλητές για την προσπάθεια που έκαναν, το ήθος και την σοβαρότητα που έδειξαν κατά την διάρκεια του τουρνουά! Fast Ferries

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.