Τα παιδιά των Χριστιανικών ομάδων της Ιεράς Νήσου Τήνου έδωσαν δυναμικό παρόν στην εορτή λήξης των Κατηχητικών μαθημάτων με θέμα "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ"

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου, η εορτή λήξης των μαθημάτων της Κατηχητικής περιόδου 2017-2018 στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Γύρλας στην ιερά νήσο Τήνο.

Συμμετείχαν η Παιδική-Νεανινή Βυζαντινή Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως, η Παιδική-Νεανινή Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως και το Χορευτικό Συγκρότημα του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου με παραδοσιακές στολές.

Τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έψαλλαν εόρτια τροπάρια, παρουσίασαν ποιήματα, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Προ του πέρατος της εορτής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, όπως και τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Επιτροπής για την στήριξή τους, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δημοτικού Ιερού Ιδρύματος Αγίας Τριάδος Γύρλας για τη φιλοξενία στο χώρο, τον Διευθυντή των Κατηχητικών Σχολείων της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Στυλιανό Τουφεκλή, τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του ΠΙΙΕΤ Αρχιδιάκονο Αντώνιο Τζανουλίνο, τον Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων όλων των βαθμίδων, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Χριστό και στην Εκκλησία αλλά κυρίως τα παιδιά που με ζήλο παρακολουθούν και μαθαίνουν να βιώνουν καλύτερα την Χριστιανική Πίστη και τα Δόγματα της Εκκλησίας καθώς και την παράδοση του τόπου μας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μέγα Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως πλοιοκτήτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη συνεχή στήριξη και αρωγή στο Κατηχητικό έργο και ιδιατέρως για την προσφορά των παραδοσιακών στολών του χορευτικού συγκροτήματος.

Στο τέλος διενεμήθη μικρό εικονάκι του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός προστάτου των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μητροπόλεως ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου.

Το συντονισμό και την οργάνωση είχαν ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός Μουσικής-Κατηχητής κ. Αλέξ. Χατζίρης και η Κατηχήτρια του Προσχολικού πρεσβυτέρα Κερασούλα Φανερού.

Ακολούθησε μικρά δοχή εκ μέρους του Δ.Σ. του Δημοτικού Ιερού Ιδρύματος Αγίας Τριάδος Γύρλας.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.