Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Τήνου.

Η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία 7 χρόνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Παντανάσσης. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, και το ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς σπόρους έντονο, αφού όλο και περισσότεροι καλλιεργητές βλέπουν την ενασχόληση με τη γη με μια προσέγγιση περισσότερο οικολογική και αειφόρο.

Έγινε παρουσίαση του έργου της ομάδας, που τη χρονιά αυτή υλοποίησε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Διάσωση και διάδοση παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών - Το έτος της Χαρουπιάς» , και μοιράστηκαν σε όλους φυλλάδια για τη σημασία διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών καθώς και για το πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους.Τα 1000 περίπου σπορόφυτα από παραδοσιακούς σπόρους που είχε ετοιμάσει η ομάδα στο θερμοκήπιο του συλλόγου "Οι φίλοι του Πρασίνου", μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους με την παρότρυνση να τα καλλιεργήσουν, να κρατήσουν τους σπόρους και να συναντηθούμε ξανά την επόμενη χρονιά!

Ταυτόχρονα και στα πλαίσια της συνεργασίας με τον σύλλογο "Οι φίλοι του πρασίνου"και στην κοινή προσπάθεια για τη διάδοση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς, μοιράστηκαν δενδρύλλια Χαρουπιάς, σπόροι χαρουπιάς καθώς και φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα φυτά από σπόρο.

Η Περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑΛ Τήνου ευχαριστεί θερμά το Λιμενικό Ταμείο Τήνου για την παραχώρηση του χώρου, τους Γιώργο και Μιχάλη Αμοιραλή (κέντρο εκδηλώσεων EXO), τον Πέτρο Κουσουνάδη και τον Ευάγγελο Ψάρρο για την σημαντική τους βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης,τον Γιάννη Φανερό για τις εναέριες λήψεις, καθώς και την Εναλλακτική Κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ για την έμπνευση και την πρωτοπορία.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.