Σήμερα το πρωί (Τρίτη, 8 Μαΐου), κατ` εντολήν του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου κ. Σταματίου Ράπτη, κατέπλευσε στην ιερά νήσο Τήνο το ΠΑΘ 090 του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής "ΓΑΥΔΟΣ", επί του οποίου, παρουσία και του Λιμεναρχη Τήνου Υποπλοιάρχου ΛΣ Βασιλείου Αποστολόπουλου, εγένοντο οι τελετές του αγιασμού επί τη ολοκληρώσει των εργασιών επισκευής του, μετά τον επισυμβάντα εμβολισμό του, και της επάρσεως στον ιστό του της Ελληνικής Σημαίας, πριν αναχωρήσει για νέα ειρηνευτική αποστολή.

Ο προεστώς των τελετών, Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετά του διακόνου και των ευλογιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β' , εδεήθη όπως ο Κύριος προσφέρει στον Κυβερνήτη Πλωτάρχη ΛΣ-ΕΑ κ. Σπύρο Κρουστάλλη, τους Αξιωματικούς και τα Μέλη του Πληρώματός του " ειρήνην διά παντός, σύνεσιν εν πάσι, καρτερίαν επί το έργον αυτών, ομόνοιαν πνευματος, αντοχήν σώματος, φρόνημα ακμαίον, ζήλον αμείωτον, χαράν εν τη καρδία αυτών", να καταστήσει αυτούς ειρηνοποιούς, να μειώσει την ταραχή και μανία των φιλοπόλεμων λαών.

Ευχήθηκε επίσης η σημαία του, το σύμβολο του ευσεβούς ημών έθνους, να καταστεί σημείο ελπίδος και σύμβολο νικηφόρων αγώνων και αφορμή σεμνού καυχήματος για όσους υπ` αυτήν διακονούν την Πατρίδα.

Σε όλα τα Στελέχη του ΠΑΘ "ΓΑΥΔΟΣ" προσεφέρθησαν κεριά, σύμβολα της Αναστάσεως του Κυρίου και αγιασμένα φυλακτά από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ενώ στον Κυβερνήτη ο Λιμενάρχης Τήνου προσέφερε το Θυρεό του Λιμεναρχείου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου Εικόνα του Ευαγγελισμού.

Εν συνεχεία, άπαντες μετέβησαν στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, όπου προσεκύνησαν την Αγία Εικόνα και μετέλαβον αντιδώρου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
ΠΗΓΗ: www.romfea.grΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.