Τον Απρίλιο του 2017 δημοσίευσα στο Τήνος Today μια επιστολή μου προς τους κ. εκλέκτορας της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. με ερωτήματα, σκέψεις, στοιχεία και κάποιες υποδείξεις τα οποία αποσκοπούσαν, στο να τους βοηθήσουν να επιλέξουν υποψηφίους για την νέα Δ.Ε., που θα ήταν ικανοί να δώσουν τέλος στο Διοικητικό και διαχειριστικό πρόβλημα του Ιερού μας Ιδρύματος.

Δυστυχώς όμως, για το Ιερό μας Ίδρυμα, την αγνόησαν και, αντί να συνεργαστούν και να επιλέξουν κοινά αποδεκτούς υποψηφίους, υπηρετώντας μικροκομματικά η αλλα συμφέροντα, επέλεξαν μια Επιτροπή που μέχρι σήμερα ασχολείται με στείρες αντιπαραθέσεις και όχι με τα σοβαρά προβλήματα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Εν όψει των νέων εκλογών, αν γίνουν, σάς επισημαίνω το ακόλουθο και ελπίζω να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Στις 11/2/2016 κατέθεσα, στην τότε Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., οικονομική ανάλυση από την οποία προκύπτει ότι σε 6 χρόνια περίπου, από την σύνταξή της, το Ιερό μας Ίδρυμα πτωχεύει.

Η σύνταξις της εν λογω αναλύσεως βασίζεται στα οικονομικά στοιχεία του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. που διαμορφώθηκαν στον ισολογισμό της 31/12/2015 και σε δύο παραδοχές:

Α. Δεν θα απαιτηθούν τόκοι για το υπόλοιπο της οφειλής απο την Αποστολική Διακονία, ως ίσχυσε το 2015. 
Β. Θα παραμείνουν σταθερά τα έσοδα και έξοδα για τα επόμενα χρόνια. Τυχόν διαφοροποίηση κάποιας εκ των παραδοχών απλώς θα αυξομειώσει τα 6ετη.

Η συγκεκριμένη ανάλυση έγινε αποδεκτή απο την τότε Δ.Ε. και την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του.

Στην περίπτωση που η σημερινή Δ.Ε. διαφωνεί, με την ορθότητά της, ας την επικαιροποίηση με τα στοιχεία του ισολογισμού της 31/12/2017 και ας δώσει στην δημοσιότητα.

Αν καταλαβαίνετε λοιπόν την σοβαρότητα του θέματος και σας ενδιαφέρει πραγματικά λύση των προβλημάτων του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. θα πρέπει οι τρεις πολιτικές παρατάξεις του Δήμου και το Συμβούλιο της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις να χαράξετε κοινή γραμμή και να επιλέξετε κοινά αποδεκτούς υποψηφίους, με προϋπόθεση ότι έχουν τις τεχνοοικονομικές γνώσεις που απαιτούνται, ικανούς να αναδιοργανώσουν την διοικητική και οικονομική λειτουργία του Ιερού μας Ιδρύματος.

Άν όμως, όπως και στις δυο προηγούμενες εκλογές του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., τα μικροκομματικά η άλλα συμφέροντά, δεν σας αφήσουν να καταλήξετε σε κοινά αποδεκτούς υποψηφίους, τοτε, τουλάχιστον ας έρθετε σε συμφωνία, με την οποία, η αναλογία των πόσων υποψηφίων εκ των 9 εκλεγμένων θα αναλογούν σε κάθε παράταξη, θα την καθορίζει το ποσοστό (%) που η κάθε μια συγκέντρωσε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές και στο αναλογούν ποσοστό (%) για τους εκλέκτορες της Αδελφότητας. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, η κάθε παράταξη, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις ικανότητες των ατόμων που επέλεξε.

Αν υπάρξει τέτοια κατάληξη, πράγμα βέβαια που απεύχομαι, πιστεύω να έχετε την δημοκρατική ευαισθησία το θέμα αυτό να συζητηθεί σε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας για να ενημερωθεί το Τηνιακό κοινό για την θέση της κάθε πλευράς.

Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός πρέπει να καταλάβετε ότι απο τις επιλογές σας εξαρτάται η τύχη του Ιερού μας Ιδρύματος. Μην σβήσετε με τις επιλογές σας το όραμα των κτητόρων και τους κόπους των προγόνων μας. Θα είναι ντροπή για όλους μας τους σύγχρονους Τηνιακούς να θυσιάσουμε το Ιερό μας Ίδρυμα στα όποια μικροκομματικά η άλλα συμφέροντά.

Τέλος καλόν θα είναι όλα αυτά να τα αναλογιστεί και ο κάθε Τηνιακός που σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα, γιατί η επιτροπή που θα συμμετέχει, πιθανως, θα είναι αυτή που θα διασώσει ή θα οδηγήσει σε πτώχευση το Ιερό μας Ίδρυμα.

Γρηγόριος Β. Μαρκουϊζος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.