Τρεις μέρες αρκούν για μία κοντινή απόδραση σε κάποιο από τα γραφικά νησιά που απέχουν ελάχιστες ώρες από την Αθήνα. To CNN αναφέρει τους πέντε (5) κοντινούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μέσα σε αυτούς τους προορισμούς είναι και η Τήνος με το CNN αναφέρει:

Τήνος

Συχνά την αποκαλούν το «παρεξηγημένο» νησί, καθώς πέρα από τη διάσημη εκκλησία της, η Τήνος προσφέρει νέα κίνητρα για τους επισκέπτες, που βρίσκουν αφορμές να επιστρέφουν. Εικαστικά, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ διοργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί, με τους κατοίκους να τα αγκαλιάζουν.

Η τέχνη άλλωστε, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Τήνο και αυτό είναι εμφανές από τα μουσεία (Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, Μουσείο Τσόκλη), την αρχιτεκτονική και φυσικά τους περίτεχνους περιστεριώνες.

Οι περιστεριώνες, βρίσκονται στο νησί εδώ και αιώνες, ενώ κάποτε αποτελούσαν σύμβολο ευμάρειας. Οι κάτοικοι πίστευαν ότι όσο πιο περίτεχνοι ήταν, τόσο πιο πλούσιος ήταν ο ιδιοκτήτης τους. Χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των «πιτσουνιών», τα οποία είναι ένα από τα πιάτα που θα συναντήσεις στους καταλόγους αρκετών παραδοσιακών ταβερνών.

Φυσικά, το νησί διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες με άγρια ομορφιά, απομονωμένες και ανοργάνωτες όπως η Απηγανιά και τα Υστέρνια πολυσύχναστες όπως η Κολυμπήθρα και η Ρόχαρη. Ο αέρας στο νησί δεν σταματάει ποτέ, για αυτό καλό είναι να οργανωθείτε πριν επιλέξετε ποια θα επισκεφτείτε.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.