Ο “σοφός γέρων” της κυκλαδίτικης εστίασης Γιώργος Χατζηγιαννάκης, της Selene στη Σαντορίνη, παλαιότατος φίλος των TFP, ομολόγησε πως και φέτος εξεπλάγη από τις εμπνεύσεις και τον προγραμματισμό των διοργανωτών.

Έτερος των φανατικών της διοργάνωσης, πολυπράγμων και όχι μόνον της γαστρονομίας, μπλόγκερ, γείτονας εκ Μυκόνου ο Δημήτρης Ρουσουνέλος χαρακτήρισε τα TFP ως “κάτι το μοναδικό στο είδος του” και “από τα λίγα φεστιβάλ γαστρονομίας με ουσία”, ενώ αξιολογεί θετικά τη λειτουργία της παλιάς ψαραγοράς στην Τήνο ως “έδρας”.

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις ήταν η συμμετοχή του αγιορείτη γέροντα Επιφανίου, ο οποίος μαγείρεψε βασισμένος στη λιτότητα και τις ιδιαιτερότητες των κοινοτήτων του Άθω. O πατέρας Επιφάνιος επέμεινε στην ανάγκη να προστατεύεται η παράδοση στη διατροφή και την κουζίνα και εξέφρασε θαυμασμό για την κοινότητα των εθελοντών και για την προσφορά τους

“Ρούκι” στην Τήνο η διεθνολόγος Σταυριανή Ζερβακάκου. Είχε εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακά αλλά εκεί έγινε σεφ και σήμερα εργάζεται στο εστιατόριο Κυριμάϊ στη Μάνη. Δηλώνει πως ήθελε να ζήσει την εμπειρία στα TFP και τα αξιολογεί ως “επαναστατική κίνηση”.

Πρώτη φορά στα TFP ο κωνσταντινουπολίτης μαιτρ της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος δήλωσε έκπληκτος απ' όσα είδε στην Τήνο και από τη φιλοξενία: “Περπάτησα, έφαγα, ήπια, μου μένει ένα ωραίο μήνυμα. Και θέλω να ξανάρθω βέβαια”.

Ίσως το παλαιότερο γνωστό πρόσωπο-ταυτισμένο με την κουζίνα και τις χαρές της, ο Ηλίας Μαμαλάκης δήλωσε τη δική του χαρά για τη συμμετοχή του και για το ότι τα TFP κατάφεραν να προσελκύσουν ειδικούς και κοινό από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ο vip σεφ Ανδρέας Λαγός χαρακτήρισε τη διοργάνωση “μοναδική προσπάθεια στην Ελλάδα, με κριτήριο την αγάπη και τον εθελοντισμό που κατατίθενται”, ενώ αναγνώρισε πως “η Τήνος είναι πλέον και γαστρονομικός προορισμός”.

Ο Γρηγόρης Χέλμης ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου “ΜεΖεν” στον Βόλο, σεφ με πολυσχιδέστατη δράση στον χώρο της γεύσης και των αναζητήσεων γι' αυτήν ήταν για τρίτη χρονιά παρών στην Τήνο. Επαίνεσε τό ότι τα TFP γίνονται θεματική διοργάνωση και εξωστρεφής, ενώ προέβλεψε ότι και άλλα νησιά και άλλοι τόποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα.

“Στην Τήνο δεν βαριέται ποτέ” η Γιάννα Μπαλαφούτη της παρασκευαστικής μονάδας “Πυλιακή Γη” και μπλόγκερ, επειδή “οι άνθρωποι προγραμματίζουν πάντα κάτι καλό, γαστρονομικό ή πολιτιστικό”. Η Μπαλαφούτη και ο Γιάννης Καρβέλας διοργάνωσαν στα Λουτρά σεμινάριο για τη μήυση μικρών παιδιών από την Τήνο και τη Σύρο στα μυστικά του ελαιολάδου.

Ο τήνιος την καταγωγή σεφ Ιάκωβος Απέργης υπεύθυνος μαγειρείων του Τζαννείου Νοσοκομείου και εθελοντής σε κουζίνες προσφύγων και παιδιών, θεωρεί το ΤFP καταπληκτικό επειδή για επτά μέρες όλοι προσφέρουν και κανείς δε ζητά τίποτα.

Ο Βασίλης Αλβανίδης από το εστιατόριο Yellow στην Κηφισιά προσφέρει ως εθελοντής στη διοργάνωση επειδή ως προσκεκλημένος σεφ δεν μπορούσε να απολαύσει τις εκδηλώσεις σε όλο το εύρος τους. “Και τα χαμογελαστά πρόσωπα σε κάθε εκδήλωση” είπε.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.