Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αναφορικά με τη χθεσινή παρουσία του στο Tinos Food Paths. Ο καταξιωμένος σεφ αναφέρει:

Η Τήνος είναι διάσημη για τον ναό της Παναγίας...  Κρύβει όμως θησαυρούς και τοπίου και ιστορίας και γευσης. Κανείς δεν είχε ασχοληθεί με την παραδοσιακή κουζίνα να την προβάλει και να την αναδείξει.

Μέχρι που μια ομάδα κυρίως από νέους ενώθηκε έβαλε στην άκρη τις μικρές ή μεγάλες αντιπαλότητες τις ζήλιες και τον ανταγωνισμό και ενώθηκε σε μια ομάδα καθαρά εθελοντική Έτσι ξεκίνησε το TFP.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα φιλοξενεί chef από όλη την Ελλάδα που μαγειρεύουν ή κάνουν μαθήματα μαγειρικής αλλαντοποιειας οίνου κτλ Γευσιγνώστες οινόφιλοι φιλοξενούμενοι διαδίδουν την εκδήλωση και κάνουν έτσι την Τήνο γαστρονομικό προορισμό Τούτο είναι ένα σπάνιο φαινόμενο ενότητας στην διαταραγμένη και υπό φέρουσα χώρα μας.

Είναι παράδειγμα προς μίμηση

Έχουν προηγηθεί παρόμοια γεγονότα στην Σαντορίνη με μέντορα τον ηρωικό Γιώργο Χατζηγιαννάκη και στην Μύκονο με τον Δημήτρη Ρουσουνελο Τι να πω ίσως στις Kυκλαδες να έχουν ισχυρά συναισθήματα ενότητας.

Αν το παράδειγμα της Τήνου το ακολουθήσει η Ελλάδα ολόκληρη τότε έχουμε πολλές ελπίδες επιβίωσης στην βαθειά κρίση που μας δέρνει. Εγώ υποκλίνομαι στην προσπάθεια και δηλώνω εθελοντής μόνιμος.

Και του χρόνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.