Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου το Tinos World Music Festival 2018. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. 

Ωρα έναρξης: 21.30

Από τον Πόντο και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την ανατολική μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Κρήτη θα μας ταξιδέψει φέτος το 6ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Χώρα της Τήνου. Όχημα, το δοξάρι της λύρας και του βιολιού, των δύο τοξωτών εγχόρδων που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας, και πρωταγωνιστούν στη χαρά, το γλέντι, το πανηγύρι, αλλά και το μοιρολόι.


Χρήστος Καλιοντζίδης: ποντιακή λύρα (τρίχορδη και πεντάχορδη)
Μιχάλης Μπακάλης: νταούλι

Ο δεξιοτέχνης Χρήστος Καλιοντζίδης, που συνεχίζει επάξια την οικογενειακή μουσική παράδοση, όπως την διδάχτηκε από τον πατέρα του και διάσημο λυράρη, Μιχάλη Καλιοντζίδη, μαζί με τον Μιχάλη Μπακάλη στο νταούλι, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στις μουσικές του Πόντου και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Μέσα από τη διαδρομή αυτή, θα αναδειχθούν οι υφολογικές διαφορές ανάμεσα στον ελλαδικό χώρο και τη σημερινή Τουρκία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα αυτοσχεδιαστικά μέρη.


Γιώργος Σκορδαλός: λύρα, τραγούδι
Γιώργος Μανωλάκης: λαούτο, τραγούδι
Γιάννης Παπατζανής: κρουστά, τραγούδι

Τρεις Κρητικοί μουσικοί, ο Γιώργος Σκορδαλός, ο Γιώργος Μανωλάκης και ο Γιάννης Παπατζανής, δεξιοτέχνες στη λύρα, το λαούτο και τα κρουστά αντίστοιχα, θα μας ταξιδέψουν σε όλη τη Κρήτη. Μυημένοι και οι τρεις από νωρίς στη κρητική μουσική παράδοση, την οποία υπηρετούν με σεβασμό και συνέπεια, θα ερμηνεύσουν σκοπούς και τραγούδια που έρχονται από τα βάθη των αιώνων αλλά και δικές τους νέες συνθέσεις.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.