Επιστολή προς τη Cosmote έστειλε ο Δήμος Τήνου αναφορικά με την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χωριό του Αρνάδου και συγκεκριμένα στη θέση «Ραντάρ». Η εν λόγω επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Τήνος, το χειροποίητο νησί, όπως το απεκάλεσε ο μεγάλος φιλόσοφος και φίλος του νησιού μας Κορνίλιος Καστοριάδης, έχει να υπερηφανεύεται για τους δεκάδες μικρούς, αλλά γραφικούς και κάτασπρους οικισμούς του, που στολίζουν το νησί μας από την μία άκρη στην άλλη. Ένας από τους περισσότερο χαρακτηριστικούς οικισμούς – χωριά της Τήνου, είναι ο Αρνάδος, ο οποίος είναι το ψηλότερο χωριό της Τήνου. Τον Αρνάδο τον χαρακτηρίζουν δύο κυρίως πράγματα. Το ένα είναι οι μεσαιωνικές καμάρες του και το άλλο είναι οι κεραίες κινητής και παλαιότερα σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίες τον περιβάλλουν.

Η κεραία η οποία δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα είναι τοποθετημένη στη θέση «Ραντάρ» όπως χαρακτηριστικά την ονομάζουν οι κάτοικοι του χωριού. Είναι τοποθετημένη σε χώρο του ΟΤΕ και εκτός από των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί (δυσκολίες πώλησης κατοικιών, οικοπέδων κλπ), προκαλεί έντονο αισθητικό πρόβλημα. Ο επισκέπτης του χωριού το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει ερχόμενος στον Αρνάδο θα είναι μια τεράστια κεραία. Το ίδιο αλγεινό αποτέλεσμα δημιουργείται και στον προσκυνητή της Ιεράς Μονής της Αγίας Πελαγίας, οι οποίοι επισκεπτόμενοι το Μοναστήρι όπου μόνασε η Αγία Πελαγία, αντί να βλέπουν την απέραντη θέα προς όλες τις Κυκλάδες και να φύγουν με αυτή την ανάμνηση από τον Αρνάδο και το Μοναστήρι, έχουν να θυμούνται την κεραία της COSMOTE.

Κατανοούμε πλήρως τους λόγους που είχαν οδηγήσει την τοποθέτηση των κεραιών στο συγκεκριμένο σημείο, πριν από πολλές δεκαετίες και τις ανάγκες επικοινωνίας που εξυπηρετούσαν (υπήρχαν δύο κεραίες και μετά από ενέργειες του Συλλόγου και κατοίκων της περιοχής απομακρύνθηκε πριν από μερικά χρόνια η μία).

Όμως τη σημερινή εποχή, την εποχή της άκρατης τεχνολογίας και των δορυφορικών λύσεων, είναι δυσφήμιση τόσο για την Εταιρεία σας, όσο και για το Δήμο μας, να βρίσκεται τοποθετημένη ακόμα, σε ένα από τα γραφικότερα σημεία του νησιού μια τεράστια σε όγκο κεραία, η οποία, όποιες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες και αν εξυπηρετεί, σίγουρα θα υπάρχει λύση για την κάλυψη των αναγκών αυτών, σε περίπτωση απομάκρυνσής της.

Για το λόγο αυτό και γνωρίζοντας τις ευαισθησίες της εταιρείας σας σε θέματα περιβάλλοντος, παρακαλούμε όπως εξετάσετε και πραγματοποιήσετε την άμεση απομάκρυνσή της, προσφέροντας ανάσα περιβαλλοντική και αισθητική στην περιοχή. Ο Δήμος Τήνου, θα είναι αρωγός στις προσπάθειές σας για μια πιο πράσινη, αλλά και με καλύτερες επικοινωνίες Τήνο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.