Το γιαπωνέζικο σκαρί του 1975 της SEAJETS κατέπλευσε στο λιμάνι της Τήνου στις 07:45 ερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσα λιμάνια τη Σκιάθο, την Άνδρο και τη Σύρο, ενώ συνέχισε το ταξίδι του για τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη, έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου στο οποίο αναμένεται να φτάσει το βράδυ.


Με τη νέα γραμμή που είχε να λειτουργήσει περίπου μία δεκαετία, το «AQUA BLUE» συνδέει τη Μακεδονία με την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες, ενώ τα νησιά θα αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους τουρίστες κυρίως από τις περιοχές των Βαλκανίων.Το πλοίο αναχώρησε για πρώτη φορά χθες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 17:00 και η κίνηση για το πρώτο δρομολόγιο ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς φόρτωσε 20 φορτηγά, 3 λεωφορεία, 40 ΙΧ οχήματα, 15 δίκυκλα και 130 επιβάτες προς όλους τους προορισμούς.

Οι αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη είναι κάθε Παρασκευή και Τρίτη στις 17:00 και από Ηράκλειο κάθε Σάββατο και Τετάρτη στις 21:30.

Ο Πλοίαρχος του «AQUA BLUE», Cpt Γεράσιμος Γιακουμίδης είναι ιδιαίτερα γνωστός στα νησιά της Άνδρου, της Τήνου και της Μυκόνου, καθώς έχει αφήσει εποχή και έχει γράψει ιστορία τη δεκαετία του ’90 με το «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της AGOUDIMOS LINES.

Η έμπνευση – πατέντα του στη μανούβρα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου (το μέσα), για να δένει το πλοίο σε λιγότερο χρόνο και με περισσότερη ασφάλεια στους δύσκολους καιρούς του νησιού, έγινε γνωστή ώς «Γιακουμίδειος στροφή» στους κύκλους των Ναυτικών, την οποία ακολούθησαν αρκετοί Πλοίαρχοι λόγω της επιτυχίας της στην πράξη.

Ευχόμαστε καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες στο Πλήρωμα και στο όμορφο πλοίο της SEAJETS !

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.