Ιερά αποδημία στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Σεβ. κ. Ευσέβιος συνοδευόμενος από Κληρικούς και εκατοντάδες ευσεβείς Χριστιανούς της Επαρχίας του κατέπλευσε στον λιμένα της Ιεράς Νήσου Τήνου την Πέμπτη το απόγευμα με το πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" όπου τους υπεδέχθη εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Την Παρασκευή το πρωί ο Σεβ. κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμπαραστατούμενος από τους Κληρικούς της Μητροπόλεώς του και από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και μελών τη Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και ευλαβών Χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος τον προσεφώνησε καλωσορίζοντας όλους τους προσκυνητές μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ. κ. Δωροθέου και ο Μητροπολίτης Σάμου αντιφώνησε ευχαριστώντας για την αγάπη προς το πρόσωπό του και στους προσκυνητές της Μητροπόλεώς του και για την αρχοντική φιλοξενία.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και ακολούθως τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Εσπερινός της αποδόσεως της Πεντηκοστής και η Ιερά Παράκλησις και αργά το απόγευμα απέπλευσαν με το ίδιο πλοίο για την επιστροφή στην ακριτική Μητρόπολή τους.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού.
www.romfea.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.