Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου αποκαλούσα την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (πρώην Στέγη Ευγηρίας – Γηροκομείο) ως Το Σπίτι Της Παναγίας . Μια σκέψη που ξεπερνούσε κατά πολύ σφραγίδες, επιγραφές, λογότυπα, νομικούς όρους. Αναμφίβολα κάτι παραπάνω από την βαρύτητα και το κύρος του συμβολισμού που μπορεί να φέρει ο λόγος μιας τέτοιας φράσης. Κάτι που στέκεται πιο ψηλά ακόμη και από την απέραντη ευγνωμοσύνη που μπορεί να νοιώθει κάποιος που υπηρετεί, υπό την προστασία της Μεγαλόχαρης Τήνου, ένα τέτοιο χώρο.

Το Σπίτι Της Παναγίας είναι η κατουσίαν έκφραση αγάπης και σεβασμού για την τρίτη ηλικία, για τους ανθρώπους εκείνους που ακριβώς έχουν λάβει το βραβείο της ζωής με όλες τις ιδιότητες που τους συντρόφευσαν σε αυτή τους την μακροημέρευση. Είναι οι άνθρωποι που τώρα δικαιωματικά θα ξαποστάσουν. Το ιερό καθήκον της κοινωνικής μας αποστολής είναι η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης ως μια αρμονική συνύφανση αγάπης, προστασίας, θαλπωρής, ανακούφισης, συντροφικότητας.

Σήμερα που η μέρα είναι μεγαλύτερη και λαμπρότερη από ποτέ, σήμερα που ήρθε επίσημα το καλοκαίρι, μαζέψαμε όλο το φως του ήλιου και με το θέρος της καρδιάς μας σας αναγγέλλουμε ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Το Σπίτι της Παναγίας δηλαδή, λειτουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και αριθμητικά πλέον με πληρότητα αγάπης.

Η πληρότητα αυτή αποτέλεσμα μιας δύσκολης και συνάμα δυναμικά γοητευτικής διαδρομής, μας συγκινεί με περήφανο τρόπο και μας δεσμεύει ταυτόχρονα να συνεχίσουμε υπεύθυνα και με κάθε δύναμη το αδιάλλακτο όραμα μας, ώστε να είμαστε άξιοι να φιλοξενήσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη στο εγγύς μέλλον.

Ο Διοικητικός Υπεύθυνος - Διευθυντής
Γεώργιος Ν. Γρηγοράκης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.