Σε συνέχεια του οράματος του αείμνηστου Σίμου Ορφανού και με την αμέριστη βοήθεια τριών αρχιτεκτόνων του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει τις αναπλάσεις τριών κεντρικών πλατειών, ήτοι των Φειδίου, Κουλουκουντή (πάρκο Αραπάκι) και Πέτρου Βιδάλη (Μανέλας). Ο Δήμος οφείλει, να διαμορφώσει και να προσφέρει στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες, λειτουργικούς δημόσιους χώρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Τρεις από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης μας θα αλλάξουν πρόσωπο και θα αναμορφωθούν. Η αλλαγή αυτή θεωρείται απαραίτητη, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η εικόνα της πόλης, δεδομένης της αύξησης της επισκεψιμότητας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο φρονούμε ότι θα δώσει νέα πνοή στην πόλη μας.

Με τις αναπλάσεις οι πλατείες αναμένεται να αποτελέσουν χώρους κοινωνικής συμβίωσης, δραστηριοποίησης καθώς και χώρους πρασίνου.

Οι μελέτες ανάπλασης έγιναν με την ευγενική δωρεά των αρχιτεκτόνων Αντρέα Κάγκα, Πέτρου Μαρκουίζου και Αριστείδη Ντάλα, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

Ο Δήμος μας για την υλοποίηση των συγκεκριμένων αναπλάσεων δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες.

Ειδικότερα:


α) Την αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία Φειδίου εκπόνησε ο Αντρέας Κάγκας:





β) Την αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία Βιδάλη (Μανέλα) εκπόνησε ο Πέτρος Μαρκουίζος:

ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΟΨΗ ΑΠΟ ΟΔΟ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

 ΟΨΗ ΑΠΟ ΟΔΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
γ) Την αρχιτεκτονική μελέτη για την πλατεία , Κουλουκουντή (πάρκο Αραπάκι) εκπόνησε ο Αριστείδης Ντάλας:


ΟΨΗ ΑΠΟ Λ. ΖΑΝ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ







ΟΨΗ ΑΠΟ ΟΔΟ ΣΩΧΟΥ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.