Ο χαιρετισμός του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Τήνο, κου Αργύρη Δεσύπρη κατά την εκδήλωση της γιορτής αγκινάρας στο χωριό της Κώμης. 

Αγαπητοί πατριώτες και πατριώτισσες φίλοι και φίλες επισκέπτες της Τήνου μας

Αυτές τις δύσκολες ώρες που όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, και αυτά που γνωρίζαμε αλλάζουν όνομα και αυτοπροσδιορισμό, αυτή η γιορτή είναι δείγμα πολιτισμού. Είναι σημάδι τοπικής ταυτότητας και ιδιαιτερότητας. Η ιδιαιτερότητα της νησιωτικής περιοχής, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε οι νησιώτες και μάλιστα εμείς οι Τηνιακοί τα συμβολικά αυτά χαρακτηριστικά.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η δυσκολίες της απομόνωσης τις περισσότερες φορές έκαναν τους ανθρώπους των νησιών να αναπτύξουν πρωτότυπες ιδέες και ταλέντα. Πολλές φορές μας ώθησαν να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα διαθέσιμα υλικά.

Όπως στην περίπτωση της αγκινάρας που την βλέπουμε στα τραπέζια σε χίλιες μορφές. Εδώ η ανάγκη μετατράπηκε σε δημιουργία και η εφευρετικότητα δημιούργησε πολιτισμό.

Σήμερα γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των θρεπτικών και γευστικών συστατικών του προϊόντος και τη φιλόξενη διάθεση όλων εμάς των Τηνικακών αλλά κυρίως των κατοίκων της Κώμης. Σήμερα ο πολιτισμός γιορτάζει!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.