Αξιοποιήσαμε την επέτειο των 80 χρόνων απο το θάνατο του Χαλεπά, για να εμβαθύνουμε στο έργο του, ν’ αναγνωρίσουμε και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις γλυπτικές του λύσεις, τα μορφοπλαστικά του στοιχεία, να ψάξουμε την προέλευσή τους, ώστε να καταλήξουμε στις τραγικές συγκυρίες της ζωής του.

Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη με το μεγάλο μας γλύπτη, κατάφερε να μετασχηματίσει την ακαδημαϊκή του πορεία στη γλυπτική, βαπτίζοντάς την στο συνταρακτικό συναίσθημα που βίωνε, στην πρώτη μοντέρνα έκφραση γλυπτικής την Ελλάδα, που δυστυχώς δε βρήκε συνεχιστές. Ετσι καταλήξαμε σε δύο εκθέσεις γλυπτικής με πρωταγωνιστές τους μαθητές, μία στο Γυμνάσιο από 28 η μέχρι και την 31η Μαΐου 2018 και μία στον Πύργο, στην αίθουσα «N. Γαΐτης», με τίτλο "Στα χνάρια του Χαλεπά" από την 19η έως και την 24η Ιουνίου 2018.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους, μάς επέτρεψε με σκαλοπάτι τη
μυθολογία, να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινότητα Πύργου-Πανόρμου Τήνου καθώς και τον κ. Μανώλη Σώχο, ο οποίος επιλήφθηκε προσωπικά, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Τήνου κ. Ευάγγελο Περιβολαράκη, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου, για την αμέριστη συμπαράστασή τους και κυρίως τους μαθητές που έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό, αναλώνοντας πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Βιργινία Κλαυδιανού
Καθ. Εικαστικών Γυμνασίου Τήνου
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.