Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το συμβατικό πλοίο Aqua Blue, καθώς, όπως ανακοινώθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Σύρου, θα συνδέει την Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ενεργοποιώντας ξανά μια «ξεχασμένη» ακτοπλοϊκή γραμμή, την οποία επιζητούσαν διακαώς όλοι οι προαναφερόμενοι προορισμοί.

Το Aqua Blue ανήκει στην εταιρία Seajets και θα εκτελεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη-Κρήτη (με επιστροφή) ενώ κάθε Δευτέρα θα προσεγγίζει μόνο τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόνησο.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι γνωστό από το παρελθόν έχοντας πλούσια και μεγάλη ιστορία στις θάλασσες και την επιβατηγό ναυτιλία. Πρόκειται για το παλιό Ιεράπετρα που επί σειρά ετών εκτελούσε δρομολόγια σε γραμμές της Κρήτης, στην άγονη γραμμή, αλλά και στην Αδριατική. Στα τέλη του 2014, το πλοίο υπέστη σοβαρή ζημιά από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιό του, κατά τη διάρκεια ταξιδιού από το Μπάρι στο Δυρράχιο.

Αγοράστηκε από την Seajets περί τα τέλη του 2016, ενώ το περσινό καλοκαίρι ξεκίνησε η αποκατάστασή του και η «γενναία» επισκευή του με γενικό «λίφτινγκ» και στόχο να επιστρέψει στις θάλασσες αξιόπλοο και πλήρως ανανεωμένο.

Το Aqua Blue ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1975 και ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1991. Έχει μήκος 127,6 μ. και πλάτος 22 μ. Αναπτύσσει ταχύτητα 19 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει 1300 επιβάτες και 400 οχήματα.

ΠΗΓΗ: www.cyclades24.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.