Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου οργανώνει έκθεση ζωγραφικής, του καταγόμενου, από τον Πύργο Τήνου και βραβευμένου, από την Ακαδημία Αθηνών, ζωγράφου Πέτρου Ζουμπουλάκη, που περιλαμβάνει 50 προσωπογραφίες ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, στις συνομιλίες, που είχε μαζί τους. Ανάμεσά τους και το πορτρέτο του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ, που επελέγη, για το λογότυπο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΕΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΑ. Ο Καλλιτέχνης, στο χώρο της έκθεσης προβαίνει σε σκηνογραφική αναπαράσταση του εργαζόμενου Γιαννούλη Χαλεπά.


Η διάρκεια της έκθεσης είναι 1-30 Ιουλίου 2018 και τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 1 η Ιουλίου, στις 20.30. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ιστορικός τέχνης, καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος και θα την παρουσιάσει στο κοινό.

Στις 17 Ιουλίου 2018, στο χώρο της έκθεσης, στις 21.00, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης συνομιλεί με τον ποιητή Ηλία Γκρη.


Στις 18 Ιουλίου 2018, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών, στον Πύργο, στις 20.30, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου τιμά τον ζωγράφο-καλλιτέχνη, Πέτρο Ζουμπουλάκη, για την προσφορά του στην τέχνη και στον τόπο του.

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης επιστρέφει στη γενέτειρά του, μετά, από εννέα χρόνια, όταν, στον ίδιο χώρο, μας είχε καθηλώσει με την έκθεση « Αέναο Τοπίο », στην οποία παρουσίασε, μια ανατρεπτική εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής τοπιογραφίας. Στην έκθεση, « Πορτρέτα σε βάθος χρόνου », ο καλλιτέχνης μας ξεναγεί στη συναρπαστική πορεία του ανθρώπου, να συντρίψει τα δεσμά της φθαρτής ύπαρξης, μέσα, από τα μονοπάτια της δημιουργίας.


Πύργος Τήνου, 30 Ιουνίου 2018, 
Εμμανουήλ Σώχος, Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.