Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε η λήξη των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Νήσου Τήνου "Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ" για την περίοδο 2017-2018 με την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαμάδου Τήνου.

Οι ευσεβείς Χριστιανοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φιλοθέης προστάτιδος των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.

Προ του πέρατος της Ιεράς Παρακλήσεως ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ακολούθως ομίλησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ευάγγελος Βελούδιος με θέμα: "Το περιβάλλον στον Ορθόδοξο Λόγο και στην Ορθόδοξη Παράδοση".

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, τους παρισταμένους Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ για την με κάθε τρόπο αρωγή στο κατηχητικό έργο στην Ιερά Νήσο Τήνο, τους Κληρικούς αλλά και λαϊκούς κατηχητές, τον Εφημέριο Μαρλά - Μαμάδου και Σκλαβοχωρίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Κονταξή, τον εκ Μαμάδου Πρόεδρο του ΔΣ της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, τους επιμελητές, διακονητές και κατοίκους των ολιγάνθρωπων ενοριών Μαρλά-Μαμάδου, όλους τους ευσεβείς κυρίους και κυρίες τους συμμετέχοντες στους κύκλους συμμελέτης της Αγίας Γραφής καθώς και τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας για τη συμμετοχή και το συντονισμό των ψαλμάτων.

Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως ακολούθησε πλούσια παραδοσιακή νηστίσιμη δοχή, προσφορά των κυριών της Ενορίας, των κυριών των κύκλων μελέτης Αγ. Γραφής, καθώς και των κ.κ. Ντίνου Βλάχου και Ιωάννου Αλιμπέρτη και των συνεργατών τους και του κ. Αντωνίου Γκιών.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.