Έναρξη της ενότητας Μυστικών Κήπων, Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Αργεντίνικο Τάνγκο στο αίθριο με ζωντανή μουσική από τους Athens TANGO Ensemble

Σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Τήνου, την οικία Μαλλιάρη, κτισμένη στα τέλη του 17ου αιώνα, στην παλιά γειτονιά της Παλλάδας (Χώρα Τήνου), οργανώνεται βραδιά αφιερωμένη στο τάνγκο, ανοιχτή στη συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της οικίας, με ζωντανή μουσική από την πενταμελή ορχήστρα Athens TANGO Ensemble και χορευτική performance από τους Carlos Maria Tango. Την συνέχεια της μουσικής βραδιάς θα αναλάβει ο Vassili Notis.

Ο σκανδαλωδώς ερωτικός χαρακτήρας του τάνγκο, που πρωτοεμφανίστηκε στις «σκοτεινές» γειτονιές του Buenos Aires, περιόρισε την πρακτική του σε απομονωμένα και απόκρυφα μέρη. Η μυσταγωγική χορευτική συνεύρεση μεταξύ των δύο tangueros βρίσκει τον χώρο έκφρασης σε ένα κρυμμένο αίθριο στην Παλλάδα με στόχο να αναδείξει τον μυστηριακό χαρακτήρα του τάνγκο, που ανατρέχει στις ρίζες του.

Το ΚΟΙΝΩΝΩ Τinos Art Gathering 2018 αποπειράται να δημιουργήσει μια κοινότητα συνέργειας, όπου ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του νησιού της Τήνου, η φύση και η παράδοση, θα προσφέρουν το έδαφος για την καλλιέργεια ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ κατοίκων, συμμετεχόντων και επισκεπτών, δομημένου θεματικά πάνω στις τρεις ενότητες κήπων (Μυστικών, Εντόπιων, Εικονικών). Στόχος είναι, μέσα από τη συνεργασία, τη συμμετοχικότητα και τη διάδραση, να προκύψουν διαφορετικές προσεγγίσεις του κήπου υπό τη μορφή θεματικών περιηγήσεων, εικαστικών εκθέσεων,ανοιχτών εργαστηρίων, συζητήσεων και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Σύλληψη/καλλιτεχνική διεύθυνση ΚΟΙΝΩΝΩ
Χρήστος Αρτέμης

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής https://www.facebook.com/KinonoTinosArtGathering kinono.gr
 

Όλες οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ έχουν ελεύθερη είσοδο.
Ώρα έναρξης: 22:00 | Eίσοδος ελεύθερη


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.